vineri, 26 aprilie, 2024

Spray nazal pentru tratarea supradozelor de opioide, dezvoltat de doi giganți de pe piața farmaceutică

Distribuie:

Publicat:

Compania Consort Medical din Marea Britanie a convenit cu compania americană Opiant Pharmaceuticals dezvoltarea unui spray nazal pentru tratarea supradozelor de opioide, transmite Reuters citat de News.ro.

Opiant a obţinut în acest an un grant de 7,4 milioane de dolari din partea Institutului Naţional pentru Abuzul de Droguri pentru dezvoltarea unei versiuni nazale a medicamentului nalmefen, utilizat pentru tratarea supradozelor.

Dependenţa de opioide, în principal de heroină şi medicamentul analgezic fentanyl, comercializat doar pe bază de prescripţie medicală, a devenit o criză de sănătate gravă în Statele Unite, în special în zonele rurale. Epidemia a provocat anul trecut peste 70.000 de decese în SUA.

Fentanyl este un medicament opioid folosit ca analgezic şi în combinaţie cu alte medicamente pentru anestezii. Acest medicament este fabricat şi ilegal şi folosit ca drog recreaţional, deseori în combinaţie cu heroina sau cocaina.

În cadrul acordului, diviziile Aesica şi Bespak ale Consort vor colabora cu Opiant pentru producerea unui spray nazal cu nalmefen, care este utilizat la tratarea supradozelor de opioide şi a dependenţei de alcool.

Aceste divizii vor furniza Opiant mostre clinice şi loturi de înregistrare pentru studiile clinice şi obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare.

După ce sprayul nazal va fi aprobat de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente a Statelor Unite, diviziile Consort vor fabrica şi furniza dispozitivele necesare pentru comercializarea produsului.

Opiant anticipează că va înregistra cererea pentru aprobarea noului medicament şi a dispozitivului de administrare a acestuia în 2020, potrivit Consort.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img