joi, 28 martie, 2024

Stație de metrou distrusă în urma prăbușirii turnurilor gemene după atentatul din 11 septembrie 2001, REDESCHISĂ după 17 ani

Distribuie:

Publicat:

Stația de metrou Cortlandt Street din New York, distrusă în urma prăbușirii turnurilor gemene World Trade Center (WTC) după atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, a fost redeschisă după aproape 17 ani, informează cotidianul The Huffington Post, potrivit Mediafax.

Stația, care a fost redeschisă sâmbătă, cu doar trei zile înainte de comemorarea a 17 ani de la atentate, a fost redenumită WTC Cortlandt.

"WTC Cortlandt este mai mult decât o nouă stație de metrou. Este simbolul hotărârii newyorkezilor de a restaura și îmbunătăți substanțial întreaga zonă a World Trade Center", a comunicat Joseph Lhota, președintele Autorității Metropolitane de Transport.

Construcția stației a început în anul 2015, proiectul costând 181 de milioane de dolari.

"A fost o provocare majoră reconstrucția metroului, în același timp în care s-a reconstruit zona de deasupra lui", a declarat Mitchell L. Moss, directorul Centrului Rudin pentru Politici și Managementul Transporturilor de la Universitatea din New York.

Stația a fost parțial îngropată în urma prăbușirii turnurilor gemene aflate deasupra.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img