vineri, 19 aprilie, 2024

Start distractiei! Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui – nemultumiri

Distribuie:

Publicat:

 In fața Primăriei Vaslui, sefii orasului au dat startul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui. Ca in fiecare an, distractia a inceput cu o paradă a personajelor de poveste pe traseul deja tradiţional pentru parada de deschidere: str. Spiru Haret –str. M.Kogălniceanu – Parcul Copou.

In scurt timp, orasul s-a umplut de actori, personaje de poveste, animatori stradali, acrobați pe catalige, statui vivante, majorete, grupuri sportive. Nume sonore și în acest an la Zilele Vasluiului, atât pentru tineri cât și pentru iubitorii de muzică folclorică. Cele patru zile de sărbătoare au fost deschise, pe 12 august, de trupa Voltaj, care a susținut un concert pe scena din centrul orașului. În a doua seară, va fi rândul celor de la Proconsul să-i încânte pe vasluieni cu un spectacol de zile mari. Din programul diversificat pregătit de Primăria Vaslui nu vor lipsi nici interpreții din Republica Moldova.

Astfel, în a treia zi de petrecere va evolua artista Nicoleta Nucă, alături de trupa sa de dincolo de Prut. În închiderea Zilelelor Vasluiului, mai precis de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, iubitorii de muzică populară se vor putea bucura de spectacolul oferit de Maria Dragomiroiu, Dinu Iancu Sălăjean și Ansamblul ‘Fluierașii’, condus de frații Ștefăneț, din Chișinău. Din programul celor patru zile, nu vor lipsi întrecerile sportive și evenimentele culturale de la Biblioteca Județeană și Muzeul ‘Ștefan cel Mare’. Pe toată perioada Zilelor Vasluiului, respectiv 12 – 15 august, traficul rutier în zona centrală a municipiului va fi blocat, în condițiile în care pe stradă vor fi montate terase unde localnicii vor putea servi preparate la grătar și bere rece. Nemultumirea vasluienilor!

Asa cum a putut constata toata lumea, distractia anuala se desfasoara în zile lucrătoare. Asta in ciuda faptului ca urmeaza o mini vacanta de cinci zile din partea Guvernului. Nimeni nu a tinut insa cont de acest amanunt. “Primarul nostru nu locuieste in Vaslui, poate nu stie cand sunt zile libere si cand se munceste! Este trist ca nu putem beneficia cu totii de distractie. Urmeaza atatea zile libere, dar..

.Nu există interes pentru vasluieni. Ori poate de acolo de la Munteni nu a aflat inca de zilele libere. E clar pentru toata lumea ca primarul Vasluiului nu e din Vaslui, nici macar nu locuieste in acest oras”, a scris un cetatean pe facebook. Intrebati despre aceste nemultumiri, reprezentantii Primariei Vaslui au declarat ca aveau semnate de ceva vreme contractele cu trupele care evolueaza in fiecare seara pe scena. Cum primarul urmeaza sa o taie in concediu de odihna, nici domnia sa nu mai stie a cata oara anul acesta, Zilele Vasluiului trebuiau organizate inainte.

Baile de multime si capitalul electoral sunt mai presus de orice cetatean.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img