joi, 28 martie, 2024

Statul Islamic revendica atacul terorist de la Kar

Distribuie:

Publicat:

Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a revendicat atacul sangeros care a “vizat politisti si turisti” duminica, langa situl turistic Karak din Iordania, potrivit unui comunicat difuzat marti pe internet.

“Patru soldati ai Califatului – decedati – inarmati cu arme automate si grenade au atacat grupuri ale fortelor de ordine iordaniene si cetateni ai statelor din coalitia cruciata, in orasul Karak in Iordania”, afirma textul.

In total, zece persoane, printre care o turista canadiana, au fost ucise duminica in apropierea unui sit turistic din sudul Iordaniei in cursul unor atacuri comise de indivizi inarmati neidentificati care erau urmariti de politie. Sapte politisti, doi civili iordanieni si o turista canadiana si-au pierdut viata, iar 27 de persoane, politisti si civili, au fost raniti in mai multe schimburi de focuri la Karak.

Dupa mai multe ore de schimburi de focuri, cei patru atacatori au fost doborati de fortele de securitate in citadela cruciata, una dintre cele mai mari din regiune, unde s-au retras acestia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img