joi, 25 aprilie, 2024

Steaua a remizat cu Partizan si calificarea se decide la Belgrad

Distribuie:

Publicat:

Steaua Bucuresti nu a reusit decat o remiza, scor 1-1 (0-0), in mansa intai a turului 3 preliminar din Liga Campionilor, iar soarta calificarii se va decide peste o saptamana la Belgrad. Meciul a inceput cu un Partizan in control si cu doua greseli ale lui Papp in aparare, nefructificate de sarbi. Pe fondul unui joc neinchegat al Stelei, Hamroun a fost la un pas de gol. Chiar la un pas, pentru ca a ramas in spate la o centrare, a ezitat sa faca un gest in fata si nu a mai ajuns sa devieze in plasa o minge pe care scria cu litere mari “GOL”. Trecuse fix un sfert de ora din meci. Acelasi Hamroun a ramas un pas in spate, din nou, 15 minute mai tarziu si iarasi nu a putut devia decisiv.  In minutul 25, a fost randul lui Partizan sa se apropie de gol. O lovitura de cap a a fost respinsa cu greu de Cojocaru, dar mingea a fost trimisa pe directia sa. Putin mai bine plasata, era gol. Nu aveau sa mai fie faze importante in prima parte. Repriza secunda a inceput cu o Stea mai avansata, atacand deseori cu toata echipa in terenul advers.

In timp ce toata lumea se intreba ce le-o fi spus la pauza Radoi jucatorilor, Popa a patruns ca niciodata in careu printr-un dribling dublu, de zile mari, insa a sutat mult peste, dezamagiror pentru o actiune frumoasa care se putea finaliza frumos. Hamroun a sutat si el foarte bine din afara careului, cu curaj, mingea se ducea sub transversala, insa portarul advers a pus mana si a deviat in corner. Steaua incepuse repriza aratand ca poate mai mult, dar golul avea sa cada prima oara de la Partizan. Un sut trimis in diagonala, pe jos, de Vulicevici, s-a dus nestingherit spre poarta Stelei si s-a oprit sec in plasa.  Cei 25 de fani ai lui Partizan din tribune dominau fundalul sonor, pe cand Steaua nu a adus nici un suporter, a ramas fara reactie stiind ca sarbii vor avea o minigalerie. Pe finalul partidei de la Bucuresti, jucatorii putin mai inchisi la culoare ai Stelei, vorba lui Pedrazzini, nu au capitulat. si chiar au facut diferenta.

Desi Steaua parea ca nu mai are forta, fiind transpirata dar nu si inspirata, ultimele 10 minute aveau sa fie de foc. In minutul 80 Chipciu a fost la un pas de gol, iar un minut mai tarziu s-a inscris din lovitura libera. Atunci cand Becali era in tribune fiert si isi freca palid niste bile puse pe degetul de la o mana, Tahar s-a batut si a obtinut faza fixa, a executat Hamroun, Varela s-a inaltat si a inscris. A fost un gol favorizat si de iesirea gresita a portarului Zivkovici. Intrebat dupa meci ce va face in retur, Varela a spus ca Steaua va trebui sa intre bine, iar pentru meciul relativ slab facut miercuri la Bucuresti, el a afirmat ca “nu trebuie sa cautam scuze”.

In minutul 90, tribunele goale de pe Arena Nationala au inghetat. Brasanac a ratat singur cu Cojocaru sutand peste poarta din careul mic, la capatul unui contraatac, iar in faza urmatoare Steaua era sa marcheze golul victoriei prin Chipciu, care a sutat spre poarta adversa, iar Zivkovici s-a repliat si a scos cu piciorul in ultimul moment, disperat. Nu a fost sa fie nici una si nici alta. Steaua a terminat 1-1 cu Partizan, iar returul se joaca miercuea viitoare, de la ora 21:30. Daca trece de aceasta dubla, Steaua merge in barajul Ligii Campionilor. Daca nu, se va indrepta spre barajul Ligii Europa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img