sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Steaua si-a aflat adversara din turul II al CHAMPIONS LEAGUE!

Distribuie:

Publicat:

Echipa de fotbal FCSB va juca in play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal cu formatia portugheza Sporting Lisabona, potrivit tragerii la sorti efectuate, vineri, la Nyon.

Vicecampioana Romaniei va disputa primul meci in deplasare, pe 15 sau 16 august, iar mansa secunda acasa, pe 22 sau 23 august.
FCSB va intalni cea mai accesibila formatie din urna capilor de serie, conform coeficientului UEFA, lusitanii avand 36,866 puncte (ultimul loc in urna), in timp ce ”ros-albastrii” au fost prima echipa din urna outsiderilor (35,370 puncte). FCSB a reusit sa evite echipe precum Sevilla, Napoli, Liverpool si TSKA Moscova.
FCSB s-a calificat in play-off dupa 2-2 (acasa) si 4-1 (deplasare) cu vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen.
Sporting, antrenata de Jorge Jesus, a incheiat pe locul al treilea in sezonul trecut in Portugalia.
In aceasta vara, ”leii” au jucat mai multe meciuri amicale, cele mai interesante fiind 1-1 cu Belenenses, 2-1 cu Fenerbahce, 0-3 cu Valencia, 2-3 cu FC Basel, 1-2 cu Olympique Marseille si 2-1 AS Monaco.
Sporting a reusit cateva transferuri foarte bune, achizitionandu-i pe fundasul portughez André Pinto (Braga), aparatorul francez Jérémy Mathieu (FC Barcelona), mijlocasul portughez Bruno Fernandes (Sampdoria), pentru 8,5 milioane euro, fundasul argentinian Rodrigo Battaglia (Braga) si fundasul portughez Fabio Coentrao (Real Madrid). 

In lotul sau mai figureaza jucatori cunoscuti precum portarul portughez Rui Patricio, fundasul uruguayan Sebastián Coates, mijlocasii lusitani William Carvalho si Adrien Silva (capitan), atacantul olandez Bas Dost, atacantul portughez Gelson Martins si atacantul ivorian Seydou Doumbia.
De-a lungul timpului au evoluat pentru Sporting si fotbalistii romani Iosif Fabian (1953-1954) si Marius Niculae (2001-2005).
Sporting a mai intalnit de trei ori echipe din Romania in cupele europene. In sezonul 1990-1991 al Cupei UEFA, trecea de Poli Timisoara dupa 7-0 si 0-2 in turul al doilea al Cupei UEFA. In editia 1991-1992 a competitiei, era eliminata de Dinamo, din primul tur, dupa 1-0 si 0-2, dupa prelungiri. In stagiunea 2011-2012 a Europa League, Sporting a castigat cu 2-0 meciul cu FC Vaslui, pierzand returul cu 0-1. 

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img