joi, 28 martie, 2024

STENOGRAME: “Noaptea mintii” Politistii rutieri vasluieni folositi pe post de taxiuri personalizate

Distribuie:

Publicat:

In urma anchetelor procurorilor anticoruptie, ies la iveala amanunte socante despre sctivitatea lui Iulian Munteanu, fostul sef al Politiei Rutiere Vaslui. Spre exemplu, masinile de serviciu ale politiei era folosite in interesul personal al sotiilor politistilor de la rutiera. Ba mai mult, unele dosare penale erau inchise in schimbul unor bunuri.

Procurorii anticoruptie au descoperit dupa aproape trei ani de interceptari si verificari la Politia Rutiera din Vaslui ca legea era incalcata frecvent de agentii de la circulatie si de sefii acestora. Astfel, s-a constatat ca sotiile sefilor de la rutiera foloseau masinile de politie in interes personal. Mergeau la cumparaturi sau in diverse alte locuri, iar agentii de la circulatie aveau, potrivit procurorilor, rolul de taximetristi.

Soţie: “Auzi? Da’ hai că eu am două sacoşe mari. Eu tot m-am încărcat şi… unde vin eu tocmai la maşină? N-ai să-mi trimiţi o maşină să mă ducă acasă?”
Ioan Vîrlan (şef al Serviciului Rutier Vaslui): “Stai un pic acolo, să văd pe cine găsesc.”
Ioan Vîrlan: “Era nevastă-mea la piaţă şi a făcut nişte cumpărături şi nu…”
Dan Năstase (agent): “La care piaţă?”
Ioan Vîrlan: “La Traian în spate era.”
Dan Năstase: “Haideţi că mă duc!”
Ioan Vîrlan: “Hai, du-te!”
sursa: rechizitoriul DNA
Un alt sef din aceeasi structură este suspectat că dicta ordinea în care erau deszăpezite străzile din oraş. Ale cunoscuţilor aveau prioritate.

“X: Trimite-mi un prieten, nu ai niciun prieten cu… cu…
Iulian Munteanu (şeful Biroului Rutier Vaslui): Cu ce?
X: Cu un buldo d-ăsta, să dau şi eu zăpada asta, că mă tot rog de botosul ăsta, îmi promite de dimineaţă şi „Să mai stau, să mai stau”… şi nici acum…
Iulian Munteanu: Îţi trimit în două minute, trei minute acolo… în cinci-zece minute. Stai să vorbesc cu el.”
sursa: rechizitoriul DNA
O altă intervenţie descoperită în timpul cercetărilor, de data aceasta pentru închiderea unui dosar, ar fi fost răsplătită cu haine noi, camasi si pantaloni. Sefii de la politia rutiera alaturi de 11 subordonati sunt acum trimisi în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă sau abuz în serviciu.
“X: Nu m-a‏i sunat. Cum au fost alea?
Iulian Munteanu (şeful Biroului Rutier Vaslui): Perfect! Cămăşile perfecte. Pantalonii un pic lunguţi, dar îi modific eu!
X: Păi şi îl trimit pe băiatul ăla…
Iulian Munteanu: Nu, nu! Lăsaţi, nu vă necăjiţi! Îi fac eu azi!
Iulian Munteanu: Trebuie să vă duceţi acolo să vă audieze! Repede, nu staţi mult. Că am vorbit cu colegul meu să îl termine repede!
X: Da. Bine, bine, gata!”
sursa: rechizitoriul DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img