News Flash:

Strazi inundate la BARLAD-FOTO

6 Iulie 2015
2489 Vizualizari | 2 Comentarii
poza 5 barlad
 UPDATE:Militarii Detasamentului de Pompieri Barlad si membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta, in urma manifestarii fenomenelor meteo periculoase, au intervenit in cursul acestei zile  pentru evacuarea apei din mai multe curti si locuinte din municipiul Barlad.

Ca urmare a caderii unei cantitati importante de precipitatii intr-un timp foarte scurt si a configurarii terenului, instalatia de canalizare pentru ape pluviale nu a mai facut fata, creandu-se astfel mai multe acumulari in municipiul Barlad, pe strazile cpt. Grigore Ignat, strada Lunei, str. Grahilor, str. Traian si str. Alexandru Sahia.

„Pentru indepartarea efectelor fenomenelor hidro-meteo periculoase, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Podul Inalt” al judetului Vaslui  a intervenit cu 17 militari, 3 de autospeciale de interventie si 4 motopompe pentru evacuarea apei.  Au fost afectate aproximativ 16 curti si opt locuinte,  apa ajungand prin unele locuri pana la o inaltime de 30-40 cm.  Evaluarea cantitativa si valorica a pagubelor produse de aceste fenomene se va face, dupa incetarea manifestarii lor, echipajele de interventie ale inspectoratului fiind pregatite pentru a actiona in vederea limitarii si eliminarii efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase ce se pot produce in aceasta perioada.”a declarat Petru IFTENE,purtator de cuvant al ISU Vaslui.

Pentru a preveni si limita efectele produse de inundatii, cetatenii trebuie  sa asigure   intretinerea (curatarea, degajarea si decolmatarea) santurilor, rigolelor si canalelor de scurgere a apelor pluviale si realizarea, acolo unde nu exista, a acestora, precum si drenarea si asigurarea curgerii apei catre santurile de captare, astfel incat in gospodarii aceasta sa nu mai balteasca;          

***- in momentul transmiterii prezentului buletin, pompierii mai lucreaza pentru evacuarea apei;

Stirea initiala:O ploaie torentiala a lovit municipiul Barlad, sambata, 4 iulie. Dupa aproximativ 1 ora, sistemul de canalizare a orasului nu a mai facut fata, iar apa de pe strada Bd. Epureanu, a ajuns la 10-15 de cm. Probleme cu sistemul de canalizare au mai fost identificate si in zone precum: Strada Republicii sau Zona Confectii (intrarea in municipiu).

Pompierii  la aceasta ora pentru a elibera de ape casele inundate.

 "Colegii au intervenit peentru evacuarea apei pe str. Cpt. Grigore Ignat (cinci curti), strada Traian (o curte), strada Grahiilor (o curte), strada Lunei (o casa) si strada Al. Sahia (sapte locuinte). Pe Sahia se intervine si la ora actuala", a spus Petre Iftene, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui.Vom reveni cu detalii.

Galerie Foto

poza_6_barlad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0959 (s) | 24 queries | Mysql time :0.028836 (s)