vineri, 26 aprilie, 2024

Stresul de la job iti poate afecta relatia cu partenerul

Distribuie:

Publicat:

Indivizii care isi aduc munca de la birou si la domiciliul conjugal risca sa aiba mai multe mai multe conflicte de cuplu decat ceilalti. Cu alte cuvinte, daca iti petreci timpul liber cu partenerul de viata monitorizand constant mesajele de la birou, s-ar putea sa aiba efecte negative asupra celui cu care imparti patul. 
 
Chiar daca persoanele care se focuseaza pe job si acasa nu simt efectele nefavorabile asupra relatiilor pe care le au cu apropiatii, acestea exista. Cercetatorii au aflat recent ca obiceiul de a verifica mesajele de la birou poate dauna relatiilor sociale. S-a ajuns la aceasta concluzie printr-un sondaj la care au participat angajati cu norma intreaga, cu varste cuprinse intre 31 si 40 de ani.

Cei ce controleaza e-mailuri deseori au declarat ca jobul lor creeaza mici conflicte acasa. insa, partenerii lor au afirmat ca tipul acesta de comportament le impinge rabdarea si toleranta la limita. Acest lucru se datoreaza in principiu nivelului de stres ridicat. "Angajatii insisi nu par a fi constienti de impactul pe care il au asupra partenerilor", a spus William Becker, care studiaza emotiile fortei de munca la Virginia Tech din Blacksburg. "Ei nu o vad ca o problema, dar sotii lor spun ca afecteaza cu adevarat relatia." sursa: evz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img