joi, 18 aprilie, 2024

Stresul poate provoca menoragie. Ce este si care pot fi cauzele acestei afectiuni

Distribuie:

Publicat:

Menstruatia abundenta poate fi semnul unei afectiuni ginecologice severe. Cum isi pot da seama femeile ca sangerarea lunara nu este una normala si de ce este important intotdeauna sa fie consultat medicul. 

Stresul poate sa conduca spre o menstruatie abundenta, la fel si anemia – lipsa de fier din sange. Ca intr-un cerc vicios, pierderea sangelui le face pe femei si mai anemice. Acestea ar fi cele mai inofensive motive ale menstruatiei abundente, potrivit dr. Marilyn Glenville, specialista in sanatate si nutritie, membra a Societatii regale de medicina din Marea Britanie. Cum isi pot da seama femeile ca sufera de menstruatie abundenta explica tot dr. Marilyn Glenville. In mod normal, prin menstruatie se pierd 40 de mililitri de sange. Cea mai simpla metoda de a decide daca menstruatia este neobisnuit de abundenta este cat de des se schimba tamponul. Daca trebuie schimbat o data pe ora, atunci este vorba despre cicluri menstruale abundente.

Acestea pot fi semnul unor boli ginecologice serioase precum polipii uterini, fibroamele uterine, endometrioza, cancer uterin sau boala inflamatorie pelviana. Exista insa si situatia in care nu exista nicio cauza pentru sangerarea menstruala abundenta, mai spune medicul. Aceasta situatie este cunoscuta sub denumirea de hemoragie disfunctionala si nu inseamna ca este ceva in neregula cu corpul. Poate ca organismul produce o mucoasa uterina mai groasa, care, al randul ei, este un dezechilibru intre progesteron si estrogen. Daca sangele nu coaguleaza eficient in uter, pot aparea sangerarile abudente, la fel si in cazul utilizarii steriletului, mai spune specialista. Intotdeauna este important sa consultam medicul pentru a exclude o afectiune serioasa cum este cancerul uterin, conchide medicul, potrivit adevarul.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img