marți, 19 martie, 2024

STS REFUZĂ să lămurească marea diversiune din Piața Victoriei: Operațiunea jandarmii morți, un mister

Distribuie:

Publicat:

Oficialii Jandarmeriei au explicat că au intervenit în forță în Piața Victoriei, după ce au primit informații că doi dintre colegii lor sunt la pământ și este posibil să fie morți. Serviciul de Telecomunicații Speciale, cel care administrează sistemul 112, refuză să lămurească public această controversă.

Reprezentanții STS au refuzat să precizeze dacă între aceste apeluri, două s-au referit la o presupusă ucidere a doi angajați ai Jandarmeriei și, respectiv, la eventuala spargere a unui magazin fast food din vecinătatea pieței, informează Digi24.

„Cu scopul garantării confidențialității și protecției datelor personale și a vieții private a persoanelor implicate, precum și în scopul neprejudicierii investigării faptelor de către organele de urmărire penală, nu vă putem oferi detaliile solicitate”, se arată în răspunsul STS.

Conform informațiilor care circulă în spațiul public, în seara mittingului diasporei, intervenția în forță a jandarmilor a fost accentuată de vestea primită prin serviciul 112 că doi dintre colegii lor au fost uciși de către protestatari. Aceasta s-ar fi întâmplat, a relatat colonelul Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale de Intervenție, după momentul pe care presa îl numește „Diversiunea Springtime” – un alt apel la numărul 112 în care era raportată spargerea restaurantului din colțul Pieței Victoria de către protestatari. În cazul deocamdată neconfirmat în care aceste apeluri au existat, cum spune reprezentantul Jandarmeriei, amândouă s-au dovedit a fi alarme false.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img