joi, 28 martie, 2024

STUDIU. Alcoolul este cel mai periculos drog

Distribuie:

Publicat:

In fiecare zi, peste tot in lume, milioane de oameni folosesc droguri. Chiar si tu faci asta, uneori fara sa iti dai seama, atunci cand consumi ceai, cafea sau bauturi alcoolice. Ca si alte droguri, cafeina din cafea, Coca-Cola sau alcoolul din vin si bere sunt substante care modifica starea normala a organismului. Folosite cumpatat aceste droguri sunt relativ inofensive, insa sunt altele, precum heroina care sunt extrem de nocive.

Cel mai periculos drog
Un comitet stiintific independent din Marea Britanie a analizat 20 de droguri pentru a evalua daunele pe care le provoaca atat indivizilor care le folosesc, cat si societatii (prin criminalitate, distrugerea familiilor, absenteism la locul de munca si alte probleme).

Cumuland datele, cercetatorii au concluzionat ca alcoolul este drogul cel mai periculos, urmat de heroina si de cocaina de tip crack. Pe urmatoarele locuri s-au clasat metamfetaminele, cocaina, tutunul, amfetaminele, canabisul (marijuana)

Unii cercetatori afirma ca daunele provocate de alcool si tutun sunt mai mari deoarece aceste doua droguri sunt disponibile in mod legal, in timp ce un drog ca marijuana ar provoca la randul sau mai multe daune daca ar avea acelasi statut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img