vineri, 19 aprilie, 2024

Studiu Dell Technologies: Angajatii companiilor, nevoiti sa stapaneasca noile tehnologii pana in 2030

Distribuie:

Publicat:

Un studiu desfășurat în 2018 de către compania Dell Technologies în parteneriat cu IFTF (Institute for the Future), în 42 de țări, a scos la iveală preocuparea managerilor din mediile de afaceri referitoare la accesul companiei la cele mai noi tehnologii. Astfel, 78% dintre aceștia atestă că eforturile companiilor în direcția transformării digitale nu sunt atât de ridicate pe cât ar trebui să fie, în vreme ce 30% dintre manageri se tem că evoluția tehnologiei îi va depăși.

Mai mult decât atât, și angajații companiilor ar trebui să fie preocupați de transformările digitale: 6 din 10 manageri consideră că angajații lor vor trebui să stăpânească noile tehnologii până în 2030, accentul căzând asupra AI.

Tehnologiile care influențează raportul companiilor cu mediul digital până în 2030

Noile forme de tehnologii, precum A.I., 5G, XR sau IoT, cât și soluțiile de infrastructură care pot fi implementate în companii pentru a ține pasul cu evoluția lucrurilor au fost dezbătute în cadrul Dell Technologies Forum, organizat în data de 3 octombrie, la București. Evenimentul a reunit lideri de business, companii din domeniul IT și domenii conexe pentru care infrastructura sistemelor informatice joacă un rol important. Subiectul central dezbătut au fost transformările digitale date de către tehnologiile emergente, datorită cărora interacțiunea dintre mediul real și cel digital se va schimba semnificativ până în 2030. Ca rezultat, companiile vor fi nevoite să își adapteze activitatea, respectiv infrastructura sistemelor informatice conform acestor schimbări tehnologice.

5 schimbări majore pentru următorii 10 ani

Cloud computing, 5G, AI, realitatea virtuală extinsă (XR) și Internet of Things (IoT) sunt tehnologiile emergente discutate în cadrul Dell Technologies Forum, care vor genera cinci schimbări majore în următorul deceniu, conform studiului citat anterior. Astfel:

Spațiul virtual se va extinde semnificativ mai mult în realitatea existentă, întrucât mediul digital va depăși dispozitivele deja cunoscute (televizor, smartphone, etc.);

Oamenii se vor baza mai mult pe mobilitatea dată de rețele, iar majoritatea vehiculelor vor deveni, practic, computere mobile;

Orașele se vor digitaliza semnificativ;

Indivizii vor fi sprijiniți de un sistem de operare pentru viața de zi cu zi, care va anticipa nevoile și va susține activitatea zilnică proactiv;

Roboții vor deveni parte integrată a activității umane.

„Lucrurile evoluează extrem de rapid, ceea ce ne indică ritmul în care ar trebui să ne adaptăm și noi, în calitate de indivizi și profesioniști care vor să miște industria. Acum zece ani intervenția roboților în activitatea umană, integrarea inteligenței articificiale sau digitalizarea orașelor păreau obiective de atins, însă într-un orizont de timp mai mare. Proiecțiile pentru următorii zece ani au scurtat orizontul de timp semnificativ, iar clienții noștri, prin activitățile lor, sunt chiar în mijlocul acestor schimbări. De aceea este important să fim la curent cu ele și să ne adaptăm. Evenimentul Dell Technologies Forum are ca obiectiv, printre altele, crearea unui context în care să avem aceste discuții periodic, să ne informăm clienții și partenerii și să înțelegem cum putem, prin soluțiile de infrastructură și prin produsele Dell, să îi ajutăm în timp real.” declară Valentin Stănescu, General Manager Dell Technologies Romania.

Dell Technologies Forum a avut loc în data de 3 octombrie, la București. Evenimentul este unul anual, organizat în cele mai mari orașe din lume în care compania își desfășoară activitatea și este singura conferință IT care dezbate soluțiile digitale, din perpectiva unui ecosistem IT complet: infrastructură, aplicații, devices și security. Dell Technologies Forum a cuprins peste 20 de speakeri naționali și internaționali, demonstrații, workshop-uri, tururi ghidate și invitați speciali.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img