joi, 28 martie, 2024

STUDIU: doua treimi dintre angajatii britanici LGBT+ vor renunta la locul de munca deoarece compania lor nu accepta diversitatea

Distribuie:

Publicat:

Aproape două treimi dintre angajaţii britanici LGBT+ declară că vor renunţa la locul de muncă în următorii trei ani deoarece compania lor nu se arată dispusă să accepte diversitatea la serviciu, relevă joi un studiu global citat de Reuters, relatează News.ro.

Astfel, 63% dintre aceşti angajaţi – lesbiene, gay, bisexuali sau transgender – din Marea Britanie au afirmat că vor căuta un loc de muncă în altă parte, faţă de 43% dintre bărbaţii albi heterosexuali, potrivit studiului publicat de Boston Consulting Group (BCG).

De asemenea, 50% dintre angajaţii britanici LGBT+ chestionaţi au declarat că angajatorul lor nu a reuşit să îmbunătăţească politicile existente privind diversitatea şi incluziunea în ultimii trei ani.

"Îngrijorător este faptul că, în timp ce 98% dintre firme oferă programe de diversitate şi incluziune, trei sferturi dintre angajaţi nu au indicat că văd vreun beneficiu personal", a spus Elliot Vaughn, partener BCG şi unul dintre autorii raportului. "Oamenii caută un loc de muncă fără prejudecăţi", a mai declarat el pentru Thomson Reuters Foundation.

BCG a analizat răspunsurile a 16.500 de persoane ce lucrează în diferite domenii din 14 ţări, inclusiv Brazilia, China şi Statele Unite. Studiul a inclus 1.650 de persoane LGBT+.

În ultimii ani, diversitatea la locul de muncă a crescut pe agenda corporatistă, în urma unor campanii vizibil legate de paritatea salariilor, în special vizând îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru femei, minorităţi etnice şi persoane LGBT+.

Cu toate acestea, 45% dintre angajaţii intervievaţi din Marea Britanie au declarat pentru BCG că compania lor nu a făcut niciun progres în această privinţă în ultimii ani.

Raportul citează rolul vizibil al unor reprezentanţi LGBT+ în cadrul conducerii firmelor ca una dintre soluţii. În Statele Unite, doar trei dintre directorii executivi din clasamentul celor mai mari companii publice după cifra de afaceri Fortune 500 se declară făţiş homosexual sau lesbiană.

"Această cercetare arată că există încă un drum uriaş de parcurs", a declarat Iain Anderson, preşedintele executiv al Cicero, o companie de afaceri publice reprezentând multe firme din domeniul finanţelor.

"Există încă în jur un comportament extrem de extins demn de Jurasic", a adăugat el.

Problema este complicată de incapacitatea companiilor de a distinge între diferitele grupuri afectate, notează Vinay Kapoor, şeful pentru diversitate şi incluziune pentru BNP Paribas în Americi.

"Ei nu ţin cont de nevoile specifice ale comunităţii LGBT+ şi, în cadrul acelei comunităţi în sine, fiecare componentă are propria nevoie unică şi multe organizaţii nu sunt pregătite să aibă această conversaţie", adaugă el.

O anchetă BCG anterioară în rândul a 4.000 de angajaţi din 12 ţări a constatat că doar 50% dintre angajaţii LGBT+ îşi recunoscuseră orientarea sexuală la locul de muncă. Totodată, studii ale organizaţiei Stonewall pentru drepturile persoanelor LGBT+ au arătat că 35% dintre angajaţii britanici îşi ascund orientarea sexuală.

"Oamenii se comportă mai bine atunci când pot fi ei înşişi", a declarat purtătorul de cuvânt de la Stonewall.

"A avea un mediu de lucru deschis şi divers conduce la niveluri mai ridicate de motivaţie, creativitate şi productivitate. Este ceva pe care fiecare companie ar trebui să şi-l dorească de la personalul său", notează el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img