vineri, 19 aprilie, 2024

Studiu: femeile insarcinate cu coronavirus nu se confrunta cu forme mai severe decat altele, asa cum se intampla cu SARS si gripa

Distribuie:

Publicat:

Gravidele cu coronavirus nu dezvolta forme severe. Majoritatea femeilor însărcinate care sunt diagnosticate cu coronavirus nu prezintă forme ale bolii mai severe decât populația generală, potrivit unui nou studiu. De asemenea, nu par să transmită infecția copiilor lor.

Un studiu asupra a 43 de femei însărcinate diagnosticate cu virusul la New York a fost publicat luni în American Journal of Obstetrics & Gynecology, noteaza CNN. Studiul a avut loc pe o perioadă de două săptămâni, între 13 și 27 martie.

Aproximativ 80% dintre participanții la studiu, 37 de femei, au prezentat o formă ușoară a bolii, în timp ce patru, aproximativ 15%, au dezvoltat forme mai severe, a spus studiul. Două dintre aceste femei, reprezentând 5% din studiu, au prezentat o „formă critică”, potrivit studiului.

Gravidele cu coronavirus nu dezvolta forme severe

„Din cele 29 de femei simptomatice COVID-19 pozitive, 25 (86,2%) au fost stabile pentru externarea la domiciliu, cu semne vitale normale, nu este nevoie de oxigen suplimentar și nici o indicație clinică pentru imagistică sau tratament”, a spus studiul. „Niciuna dintre femeile antepartum nu a necesitat suplimentare cu oxigen la internare.”

Niciun copil inclus în studiu nu părea să fie infectat pe baza testării efectuate imediat după naștere.

Acest lucru este în contrast puternic cu modul în care femeile însărcinate au reacționat la SARS și H1N1 în timpul pandemicelor anterioare. Femeile însărcinate au fost mai sensibile la ambele boli, au avut complicații mai grave din cauza acestor boli și au o șansă mai mare de a muri decât populația generală, a spus studiul.

Studiul a ajuns la concluzia că trebuie să fie finalizate cercetări suplimentare pentru a înțelege adevărata magnitudine a riscurilor la femeile gravide.

În plus, autorii studiului sugerează că spitalele testează orice femeie însărcinată admisă pentru a proteja pacienții, familiile și personalul medical.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img