marți, 19 martie, 2024

STUDIU: Harta CUTREMURELOR POLITICE! Pe ce loc se afla Romania

Distribuie:

Publicat:

Un studiu recent realizat de Centrul pentru promovarea Participarii si Democratiei (CPD) din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative arata ca Romania are gradul cel mai mare de instabilitate ministeriala. Tara noastra este urmata la mare distanta de Polonia si Italia .
Potrivit unui comunicat transmis  de SNSPA, Centrul pentru promovarea Participarii si Democratiei a lansat recent o analiza a gradului de stabilitate guvernamentala in cazul unor state democratice din UE, iar cifrele arata de ce Romania are una dintre cele mai ridicate instabilitati guvernamentale europene in ultimii 27 de ani.


In cadrul analizei au fost sintetizate date publice din 9 state (RomaniaGermaniaMarea BritanieFrantaItaliaSpaniaBulgariaPoloniaUngaria), in legatura cu guvernul central/ federal si cu 6 ministere centrale/ federale (Educatie, Sanatate, Aparare, Afaceri Externe, Afaceri Interne, Transporturi), iar scopul analizei este sa verifice nivelul de incertitudine si de instabilitate ministeriala, masurabil prin numarul de persoane care au ocupat postul de prim-ministru, respectiv de ministru pentru un domeniu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img