vineri, 29 martie, 2024

SUA: Trump l-a numit ministru al sanatatii pe un fost sef al unui gigant farmaceutic

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a numit luni un fost sef al gigantului farmaceutic american Eli Lilly, Alex Azar, la conducerea Ministerului Sanatatii, informeaza AFP.

"Ma bucur sa anunt ca il numesc pe Alex Azar viitor secretar al sanatatii. El va fi o stea pentru imbunatatirea ingrijirilor medicale si scaderea preturilor la medicamente!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Alex Azar a fost presedinte al Lilly USA, cea mai mare filiala a grupului american Eli Lilly, din 2012 pana in ianuarie 2017. El s-a alaturat grupului farmaceutic in 2007, dupa ce a fost numarul doi al Departamentului Sanatatii timp de doi ani sub presedintia lui George W. Bush.

Donald Trump, in timpul campaniei, dar si de la alegerea sa, a atacat adesea sectorul farmaceutic din cauza pretului medicamentelor, plangandu-se ca sunt mai scumpe in Statele Unite decat in alte tari ale lumii.

In ianuarie, el a declarat ca sectorul actioneaza cu impunitate totala si are "o multime de lobbyisti, multa putere".

Departamentul Sanatatii este fara sef de cand Tom Price a demisionat pe 29 septembrie, fortat sa plece dupa dezvaluiri despre numarul avioanelor private inchiriate pentru deplasarile sale ministeriale.

Alex Azar va trebui confirmat printr-un vot al Senatului, la fel ca toti membrii guvernului SUA.

Sursa: agerpres.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img