vineri, 19 aprilie, 2024

SUBIECTE BACALAUREAT 2017, proba de romana: Caracterizarea unui personaj dintr-un text narativ al lui Rebreanu sau Slavici

Distribuie:

Publicat:

Mediafax.ro a publicat subiectele de la romana care au fost primite de elevi la prima proba scrisa a bacalaureatului 2017, cea la limba si literatura romana. Luni, peste 130.000 de mii de absolventi de liceu sustin proba scrisa la limba si literatura romana, din cadrul bacalaureatului, urmand ca marti, 27 iunie, se aiba loc proba la limba si literatura materna, iar miercuri, 28 iunie, sa se prezinte la proba de profil, adica, matematica sau istorie. Vineri, 30 iunie, liceenii vor da examen la o disciplina la alegere, in functie de specializare sau profil.

Absolventii de liceu de la profilul real au avut, luni, la al treilea subiect de la proba de limba romana de caracterizat un personaj dintr-un text narativ al lui Liviu Rebreanu sau Ioan Slavici. Elevii au mai avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicarii intr-o echipa.

Subiectele au fost structurate in trei parti, fiecare valorand cate 30 de puncte, 10 puncte fiind cele din oficiu.

La prima parte, elevii au avut de rezolvat noua cerinte formulate pe baza unui fragment din poezia “Alt cantec” scrisa de Adrian Maniu.

La al doilea subiect, absolventii de liceu au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre “rolul comunicarii in reusita unui proiect de echipa”, iar la ultima parte, care este cea mai dificila, candidatii au avut de redactat un eseu in care sa caracterizeze un personaj dintr-un text narativ a lui Ioan Slavici sau al lui Liviu Rebreanu.

 Iată care au fost subiectele primite la proba de limba română:

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img