vineri, 29 martie, 2024

Subiectele simularilor la proba de limba si literatura romana. Cu ce s-au confruntat sute de mii de elevi

Distribuie:

Publicat:

Pe 13 si 16 martie, elevii claselor a VIII-a vor sustine simularea pentru Evaluarea Nationala. Rezultatele urmeaza sa fie afisate in data de 31 martie. Ca si in anii trecuti, notele obtinute nu le vor influenta rezultatul la examenul din luna iunie, dar vor fi analizate de profesori. Prima proba este cea de Limba si literatura romana. Ministerul Educatiei a publicat Model de subiect si barem pentru proba scrisa la Limba si literatura romana.

Potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei, peste 177.000 de scolari de clasa a VIII-a vor sustine simularea la proba scrisa de limba si literatura romana pentru evaluarea nationala, iar mai bine de 280.000 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a vor da aceeasi simulare, dar pentru examenul de bacalaureat.

Elevii claselor a VIII-a au primit la primul subiect o poezie de Ion Pillat, iar la al doilea subiect au de narat o intamplare petrecuta in timpul unui joc de sah, in timp ce elevilor claselor a XI-a si a XII-a li s-a testat cunostintele din perioada clasica a literaturii romane – Junimea si Eminescu. 

SUBIECTELE SI BAREMELE DE EVALUARE POT FI CONSULTATE pe subiecte2017.edu.ro/2017/evaluarenationala/Subiecte_si_bareme

Elevii clasei a VIII-a au sustinut, luni, simularea probei scrise la limba si literatura romana de la Evaluarea Nationala, marti la limba materna si joi la matematica.

Simularea pentru Bacalaureat va fi luni la limba romana, marti la limba materna si joi la istorie pentru profilul umanist si la matematica pentru profilul real, la cele trei probe participand atat elevii din clasa a XII-a, cat si cei din clasa a XI-a.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img