joi, 18 aprilie, 2024

Substanta din jucarii care poate ucide

Distribuie:

Publicat:

Aveti grija ce jucarii cumparati pentru copii. Jucariile care se pot modela asa numitele „slime”, pot fi extrem de periculoase. Inspectorii pentru protectia consumatorilor din Marea Britanie au lansat avertismentul dupa ce au testat 11 modele si au descoperit ca patru contin concentratii de borax si de trei ori mai mari decat limita admisa.

Medicii avertizeaza ca jucariile care amuza foarte multi copiii pot sa fie foarte periculoase. Radu Tincu, medic toxicolog: Aceasta substanta este toxica. Va produce iritatii ale pielii cu descuamari, cu aparitia unor leziuni la nivelul pielii, daca sunt inghitite pot aparea simptome neurologice cum ar fi apari?ia tremurului, convulsiei si chiar a decesului.

Parintii care stiu despre ce este vorba isi tin copilul la distanta de tentatiile periculoase, dar sunt destui care acum afla ca pot sa faca rau:
Parinte: Lor le place sa modeleze diferite lucruri, chiar sunt frumoase. Nu le baga in gura.
Parinte: Sunt toxice, depinde din ce anume sunt facute. Si nu cred ca stimuleaza creativitatea copiilor foarte foarte mult.

Mihaela Brazdes, jurnalist Digi24: Pe etichetele jucariilor „slime” din supermarketurile din tara noastra nu scrie ce contin. In schimb este un avertisment pentru parinti si anume: daca cei mici vor inghiti produsul trebuie mers de urgenta la medici. Sunt si jucarii, insa, pe care scrie explicit ca nu contin borax. Alternativa este simpla. Parintii pot sa le faca acasa jucarii sigure, din lipici lichid, glicerina boraxata, care nu este toxica, si spuma de barbierit. Devin si mai atragatoare daca reteta este completata cu colorant alimentar sau sclipici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img