vineri, 29 martie, 2024

Suc cu sfecla rosie, cartofi dulci si ghimbir: vei constata, la prima analiza de sange, cum scade colesterolul

Distribuie:

Publicat:

Incepand cu o anumita varsta, grasimile si chimicalele din alimente ingroasa peretii arterelor, iar sangele nu mai poate transporta oxigenul si substantele nutritive in corp. Astfel, sedentarismul, kilogramele in plus, fumatul, stresul, un nivel marit al colesterolului, hipertensiunea arteriala sunt doar cativa factori care influenteaza infundarea arterelor. De aceea, trebuie sa ai mare grija la ceea ce mananci si la ceea ce bei. Desi exista medicamente care scad colesterolul, pe langa acestea, poti apela la ceaiuri si sucuri care contribuie la indepartarea placii si scaderea trigliceridelor.

Colesterolul este o substanta din categoria lipidelor, foarte importanta pentru buna functionare a celulelor, pentru fabricarea sarurilor biliare necesare digestiei si a hormonilor sexuali. Colesterolul este transportat prin sange sub forma a 2 lipoproteine – LDL (colesterolul „rau“) si HDL (colesterolul „bun“). Atunci cand colesterolul din sange creste, el ingroasa arterele transformandu-le in tuburi rigide, care impiedica circulatia sangelui si aprovizionarea cu nutrienti a organelor vitale. Boala se numeste ateroscleroza. Doua sunt sursele prin care colesterolul este prezent in corp: prin consumul de grasimi animale – colesterol exogen – si in urma fabricarii lui de catre ficat – colesterol endogen. Nivelul normal de colesterol din sange este intre 150 si 200 de miligrame pe decilitru, din care 20-25% este datorat celui exogen.

Consumul de orz, seminte si tarate de psyllium poate regla valorile colesterolului, dar este indicat sa ceri si opinia medicului inainte de a urma orice tratament naturist!

Suc cu sfecla rosie, cartofi dulci si ghimbir. Acest suc are o nota exotica aparte, datorita cartofilor dulci, a ghimbirului si a sucului de portocala. Amesteca intr-un blender sau storcator de fructe 2 morcovi, un mar, o portocala curatata, un cartof dulce mic sau jumatate de cartof dulce mai mare, o sfecla rosie, cateva fire de ghimbir proaspat ras si o lingura de ulei de masline. Consuma sucul o data la cateva zile timp de doua saptamani si vei constata, la prima analiza de sange, cum scade colesterolul. Acest suc natural este recomandat pentru ca protejeaza intregul organism.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img