vineri, 19 aprilie, 2024

Suc de spanac, ananas si kiwi pentru reducerea riscului de infarct

Distribuie:

Publicat:

Infundarea, ingustarea si pierderea elasticitatii vaselor de sange sunt cauzate de depozitele de colesterol si grasimi transformate in placi de aterom, care se depun pe peretii venelor. Cand depozitele de grasimi de pe peretii vaselor cresc semnificativ, incep sa se manifeste complicatiile aterosclerozei dintre care, cele mai importante sunt reprezentate de accidentul vascular cerebral si de boala cardiaca ischemica. Pentru a avea grija de sanatatea inimii si pentru a preintampina aceste situatii grave, va recomandam sa incercati aceasta reteta antica chinezeasca, care ajuta in mod eficient la desfundarea arterelor si a vaselor de sange.

De cele mai multe ori, colesterolul crescut este o consecinta a stilului de viata dezechilibrat, asadar poate fi prevenit! O dieta sanatoasa, exercitiile fizice si tratamentul recomandat de medic pot reduce semnificativ nivelul colesterolului si, implicit, riscul de boli cardiovasculare. Din pacate, nivelul crescut al colesterolului nu da niciodata simptome timpurii, ci doar atunci cand se formeaza placile de aterom pe vasele de sange, deci destul de tarziu, cand inima este deja in pericol. Un simplu test de sange iti va dezvalui nivelul de colesterol din organism, asa ca nu ezita sa iti faci analizele anuale. Valorile peste 240 miligrame/dL sunt cele care ar trebui sa te ingrijoreze.

Pe langa schimbarea stilului de viata, care presupune o alimentatie sanatoasa, miscare, mentinerea unei greutati normale, renuntarea la fumat, si tratamentul medicamentos recomandat de medic, exista cateva remedii la care poti apela pentru a tine sub control nivelul colesterolului.

Suc de spanac cu ananas si kiwi. Cele mai bune arome, vitamine si antioxidanti isi dau intalnire in acest suc minunat si delicios, care scade colesterolul si curata arterele de depunerile toxice. Amesteca o jumatate de legatura de frunze de spanac crude (sau o ceasca de spanac congelat) cu 2 fructe de kiwi, doua-trei fire de sparanghel verde oparit si 200 grame de ananas proaspat. Daca nu vrei sa beneficiezi de fibrele si vitaminele din pulpa, poti strecura doar sucul aromat. Nivelul colesterolului total va scadea vazand cu ochii, in timp ce nivelul HDL (colesterolul bun) va creste si sistemul tau cardiovascular si cel imunitar vor fi recunoscatoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img