vineri, 29 martie, 2024

Succes !Romania calificata in sferturile Campionatului Mondial de handbal

Distribuie:

Publicat:

Romania a obtinut o calificare absolut magnifica in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de handbal feminin, dupa ce a invins detinatoarea trofeului, Brazilia, scor 25-22.

Fetele noastre au inceput foarte bine meciul de la Kolding, intr-o atmosfera in care se auzeau foarte multi fani romani prezenti in Danemarca.

Mica Bradeanu a marcat primul gol pentru noi, cu o aruncare bine tintita de la 9 metri. Braziliencele au revenit totusi rapid in joc, pentru a face 2-1, dar a fost singura lor sclipire in prima parte.

Romancele au venit la controlul partidei, cu o Neagu excelenta aruncatoare de la 9 metri, cu o Paula Ungureanu care a aparat mai tot ce se putea apara, in special de la 7 metri, 3 aruncari fiind salvate de acolo.

Nechita a impresionat si ea pe extrema, dar si Elisei, cele doua marcand impreuna 4 goluri in prima parte.

Ca de obicei, Neagu a fost MVP-ul nostru, cu 4 reusite in prima repriza.

Inceputul de parte secunda a fost unul mai slab, mai ezitant din partea fetelor noastre. De la 5 goluri avans pe tabela, am ajuns la doar 2, 17-15.

Un nou moment de cotitura, caci de aici Romania a preluat din conducerea jocului, ducand scorul la 20-15. Dar a urmat un nou moment de cadere al romancelor, care le-au permis rivalelor sa marcheze de 4 ori la rand.

Nechita a punctat aici un gol foarte important, pentru 21-19, jucand un rol de pivot fals.

Finalul a fost unul incendiar, avand in vedere ca brazilicencele se apropiasera iarasi, chiar la un gol, 21-22.

Nechita a fost insa imperiala si a mai scos doua goluri parca de nicaieri, impulsionand o nationala care pana la urma a castigat cu 25-22!

Iata marcatoarele Romaniei: Bradeanu 7, Buceschi 3, Nechita 5, Neagu 6, Elisei 3, Geiger 1.

Romania va da piept in sferturi cu tara gazda, Danemarca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img