joi, 28 martie, 2024

Suceava: Terminalul Aeroportului Suceava, extins printr-un proiect de 17 milioane lei care va dubla capacitatea de procesare

Distribuie:

Publicat:

Consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate pentru extinderea terminalului Aeroportului 'Ştefan cel Mare' Suceava, printr-un proiect în valoare de 17 milioane de lei, banii urmând să fie asiguraţi printr-un credit care a fost deja aprobat.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că noul terminal este proiectat pentru un flux de peste 500.000 de pasageri anual, urmând să permită procesarea a 340 de călători pe oră, astfel încât, în acelaşi timp, să poată fi procesate două curse externe şi una internă.

Proiectul prevede o extindere a clădirii aeroportului destinată terminalului pentru curse externe, cu o suprafaţă de circa 1.500 de metri pătraţi, dar şi o extindere a actualului terminal ce va fi folosit pentru curse interne.

Potrivit lui Flutur, estimările arată că, în 5-7 ani, Aeroportul Suceava va înregistra 520.000 – 530.000 de pasageri anual, în condiţiile în care în prezent numărul călătorilor a depăşit 260.000.

Preşedintele CJ Suceava, care a propus soluţia finanţării noului terminal printr-un credit, a subliniat că, dacă va exista posibilitatea, acest proiect ar putea fi transferat pe fonduri europene.

Totodată, Flutur a atras atenţia că o problemă majoră a Aeroportului Suceava o reprezintă faptul că, prin creşterea semnificativă a numărului de pasageri, nu va putea să mai obţină fonduri de la autoritatea judeţeană şi va trebui să se dezvolte astfel încât să-şi asigure singur finanţarea şi de aceea se impune deschiderea de noi rute, iar în acest sens directorul Tarom va fi prezent la Suceava săptămâna viitoare. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img