sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Suedia, venim! Romania invinge fara emotii Malta, 4-0, si suntem in carti pentru calificarea la EURO 2020

Distribuie:

Publicat:

Romania a invins Malta, 4-0, in preliminariile pentru Campionatul European din 2020, insa nationala noastra a ramas la urmatorul meci fara Alexandru Chipciu, eliminat azi.

Romania a castigat la pas meciul cu Malta, desi Contra a trimis in teren un prim „11” experimental. Am ajuns din urma ocupanta locului doi, Suedia, si suntem in carti pentru calificarea la Euro.

Nu este clar daca valul de critici la adresa lui Contra dupa meciul cu Norvegia si-a facut efectul sau pur si simplu selectionerul a vrut sa foloseasca in Malta jucatorii mai odihniti. Cert este ca din echipa care a inceput la Oslo, aseara s-au mai regasit doar patru titulari: Tatarusanu, Chipciu, Puscas si Keseru. Si, poate cel mai important pentru tribune, Ianis Hagi este in sfarsit titular, asa cum suporterii nationalei au tot cerut in ultima perioada.

„Tricolorii” se napustesc asupra Maltei ca lupul la stana nepazita. Nu avem voie sa ratam cele trei puncte, asa ca Puscas deschide repede scorul (7). Bancu sprinteaza in stanga, depaseste un adversar si centreaza perfect pentru atacant, care impinge mingea in poarta. Nu poti sa nu te gandesti ce ar fi fost la Oslo daca Bancu juca in locul lui Tosca.

Ianis mai are de munca

Peste cateva minute iese la rampa si rasfatatul tribunelor. Ianis il gaseste pe acelasi Puscas cu o pasa senzationala, dar de aceasta data "italianul" bifeaza doar bara. Cam atat pentru Ianis momentan. Nu joaca rau, dar este departe de ceea ce isi propune el, „decarul” decisiv al echipei nationale.

Mijlocasul Viitorului alearga mult, cere constant mingea, dar are marele handicap la contactele fizice. Nu este tare pe picioare, iar adversarii il darama imediat, anihilandu-i avantajele tehnice si ale pozitionarii.

Ce tanar si bun e Baluta!

Razvan Marin evita sa intre foarte mult in joc, se limiteaza sa paseze simplu. D-abia a revenit dupa problemele musculare ce l-au tinut in afara lotului la Oslo si probabil ca nu vrea sa riste o accidentare chiar inainte de a ajunge la noua sa echipa, Ajax. Din fericire, la mijloc este Tudor Baluta, 20 de ani, un alt tanar foarte interesant al nationalei. Nu trece nimic de el, iar pasele sale sunt de o precizie impresionanta. Un alt regret pentru egalul din Norvegia. Ce ar fi insemnat Baluta in locul lui Anton?

Bombardierii Puscas si Keseru

Maltezii isi croiesc si ei drum pana in careul nostru, dar jocul este la discretia Romaniei. Fotbalistii nostri experimenteaza, schimba des pozitiile in teren, cauta solutii si nu se pripesc.

Puscas reuseste „dubla” in minutul 29, din pasa colegului de atac, Keseru, si putem spune ca dupa multa vreme Romania si-a gasit din nou un cuplu ofensiv care chiar produce goluri.

Cosmin Contra le-a cerut elevilor sai atitudinea din jocul cu Insulele Feroe, cand "tricolorii" au marcat repede. Chipciu ii respecta cu sfintenie cerinta lui "Gurita" si face 3-0 cu o racheta de la 20 metri. Tribunele explodeaza, Romania traieste chiar daca adversarul este modest. Dupa reusita lui Alex, asupra meciului se asterne o atmosfera de amical din cantonamentele facute in Antalya. Afara e cald, lumea din tribune nu se mai omoara cu firea, iar Contra mai trimite in teren jucatori cu minute putine la nationala, Dennis Man si Dorin Rotariu.

Man puncteaza si el pe final, iar „tricolorii” pleaca acasa cu trei puncte imense, avand in vedere ca Spania a invins cu 3-0 Suedia si in acest moment suntem la egalitate de puncte cu nationala lui Janne Andersson.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img