vineri, 19 aprilie, 2024

Suferi de depresie? Foloseste aceste plante

Distribuie:

Publicat:

Astenia nervoasa si depresia afecteaza tot mai multe persoane, iar medicatia poate da dependenta. Prezenta la medic este obligatorie, insa o cura cu ceaiuri din plante alese si recomandate de specialisti ar putea fi uneori de ajutor.

Sunatoarea este un antidepresiv de trei ori mai puternic decat unele medicamente de sinteza, sustine un fitoerapeut.
Astenia nervoasa, caracteristica in general efortului intelectual, este asociata de cele mai multe ori cu lipsa poftei de mancare, nevroza gastrica, colita, diaree care alterneaza cu constipatia, dar si epuizarea fizica s nervoasa. Procesele mintale se desfasora cu un efort suplimentar, iar oboseala devine o stare permanenta.

Lucruri pe care nu le stiai despre depresie

Specialistii spun ca nu intotdeuna este vorba despre cauze ca si efortul intelectual intens, ci uneori poate fi vorba despre conditiile in care are loc activitatea intelectuala, respectiv zgomot, conditii de stres etc. Ca si in multe alte afectiuni, stresul este un factor extrem de important.

De asemenea, gingko biloba are proprietati energizante si de imbunatatire a circulatiei cerebrale, fiind recomandat in circulatia periferica slaba.

Papadia este una dintre cele mai populare plante care se poate folosi in acest caz, sub forma de salata, primavara, asociata cu frunze si muguri de primavara si “miere” de papadie. Aceasta reprezinta o combinatie protectoare impotriva dezechilibrelor psihice si glandulare si revigoranta a intregului organism.

Totodata, sunatoarea este o planta de mare efect in tratarea asteniei si depresiei. Este antidepresiva prin continutul in hipercina care inhiba monoaminooxidaza, care inhiba, la randul ei serotonina. Preparatele de sunatoare sunt de trei ori mai puternice antidepresive decat medicamentele de sinteza.

Talpa gastei este o alta planta sedativa generala, mult mai puternica decat valeriana, si nu dimineaza reflexele, putand fi folosit si de conducatorii auto. Se recomanda in nevrozele cardiace, insomnii, astenii nervoase, stres, hipertiroidie, anxietate.

Mai sunt recomandate combinatii precum: fruct de maces, fructe de fenicul, fructe de anason, menta, infuzie dintr-o lingurita de amestec de plante la 200 ml de apa. Se beau doua ceaiuri pe zi, unul intre mese si unul seara, in cura de 21 de zile”, mai arata ea.

Pentru depresie, se mai recomanda o combinatie de plante precum: sunatoarea, galbenele, roinita, cicoare, menta, paducel, urzica, armurariu, papadie. Se beau cae trei ceaiuri pe zi, in cura de 40 de zile.

Atentie, insa, unele plante interactioneaza cu medicamentele de siteza, astfel ca nu se utilizeaza fara sfatul medicului.
Sunatoarea, de exemplu, nu se asociaza cu medicamentele antidepresive!

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img