sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sumă record pentru un tablou de Monet. Pentru ce sumă a fost vandut

Distribuie:

Publicat:

Sumă record pentru un tablou de Monet. Opera de artă realizată de pictorul impresionist Claude Monet a fost vândută pentru o sumă record.

Pictura înfăţişând Tamisa la Londra a fost vândut pentru suma de 27,6 milioane de dolari la licitaţie la New York,.

Sumă record pentru un tablou de Monet

Tabloul „Charing Cross Bridge” din 1903 face parte dintr-o serie de picturi în ulei ale artistului francez Claude Monet. Aceasta a fost piesa principală a licitaţiei ce a avut loc marţi.

Pictura s-a aflat în colecţia unei familii timp de 40 de ani.

Dintre cele mai importante piese scoase la vânzare se numără şi o sculptură din bronz realizată de Alberto Giacometti, tablouri impresioniste de Gustave Caillebotte şi Paul Signac.

Toate obiectele au fost vândute pentru suma de 209 de milioane de dolari în cadrul vânzării „Impressionist and Modern Art Evening Sale” a casei de licitaţii Sotheby’s.

Mai multe lucrări din secolul XX urmează să fie scoase la licitaţie în zilele următoare, inclusiv o pictură murală de Keith Harâng.

Cine a fost Monet

Monet este cel care a dat numele mișcării impresioniste și care a practicat-o cel mai sistematic.

Este parizian din naștere, însa de mic trimis la Le Havre, unde în aceasta vreme se găsea Boudin. O prietenie sincera se naște intre ei.

La Boudin vede Monet pentru prima data, cum se așterne culoarea pe pânza, cum se prind aspectele asa de schimbătoare ale suprafaței mării și nuanțele unui cer senin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img