News Flash:

Sunt lactatele principala sursa de calciu pentru oameni?

3 Martie 2017
640 Vizualizari | 0 Comentarii
Calciul este cel mai raspîndit microelement din organismul uman. Cea mai mare parte din calciu se afla în dinti si oase. Am fost învatati din copilarie ca principala sursa de calciu sînt produsele lactate.

Haideti sa privim adevarul în fata! Iata cateva produse vegetale, bogate în calciu:

Macul - 1460 mg/100 g
Susan 670 - 975 mg/100 g
Urzica- 713 mg/100 g
Patlagina - 412 mg/100 g
Seminte de floarea-soarelui - 367 mg/100 g
Maces- 257 mg/100 g
Migdale 252 - 273 mg/100 g
Patrunjel - 245 mg/100 g
Alune de padure- 226 mg/100 g
Amarant, seminte- 214 mg/100 g
Salata- 214 mg/100 g
În timp ce laptele de vaca contine doar 120 mg/100 g de calciu, iar branza - 80 mg/100 g.

Normele zilnice de consum al calciului recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii:
Copiii pîna la 3 ani - 600 mg
Copiii de la 4 pîna la 10 ani - 800 mg
Copiii de la 10 pîna la 12 ani - 1000 mg
Adolescenti de la 13 pîna la 16 ani - 1200 mg
Tineretul de la 16 în sus - 1000 mg
Maturii de la 25 pîna la 50 de ani - de la 800 pîna la 1200 mg
 
Sursa: fithacker.ru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1022 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017421 (s)