joi, 28 martie, 2024

Suntem oameni si nu prea. Uite cate celule din corpul nostru nu sunt umane

Distribuie:

Publicat:

Ca suntem gazde pentru colonii de bacterii stim, ca ne place sau nu. Dar cate sunt cu adevarat in organismul nostru? O cercetare recenta arata ca e vorba despre trilioane.

Concret, dupa cum a descoperit o echipa de biologi condusa de Ron Milo, de la Institutul de Stiinte Weizmann, un barbat cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, care cantareste 70 de kilograme si are o inaltime de 1,70 metri, e gazda pentru 39 de trilioane de bacterii. Asta in conditiile in care in organismul sau sunt 30 de trilioane de celule umane.

Cu alte cuvinte, avem mai mult celule care nu ne apartin, celule care nu sunt umane. Scorul e de 1,3 la 1, conform Science Alert.

De altfel, cercetari mai vechi duceau acest raport la un ametitor 10:1, iar la vremea respectiva, in urma cu cativa ani, stirea era pe prima pagina a tuturor ziarelor. Echipa condusa de Ron Milo a trecut in revista toate studiile aparute pe aceasta tema, dorind sa verifice valoarea de adevar a informatiei. Si a concluzionat ca acest raport nu poate sta in picioare, din moment ce fusesera cuantificate doar bacteriile din colon, zona cea mai densa din acest punct de vedere, dupa care rezultatul fusese generalizat.

Prin urmare, a facut propriile calcule, iar adevarul ar trebui sa ne mai linisteasca putin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img