marți, 19 martie, 2024

Suntem prostii Europei? Cat de usor sunt manipulati romanii! Nu suntem demni ca polonezii, dar chiar ne lasam prada intereselor meschine ale sistemului opresiv care conduce Romania?

Distribuie:

Publicat:

Evenimentele din ultima perioada din Romania scot la iveala o concluzie extrem de dura pentru poporul roman: este extrem de usor de manipulat! Cel putin asta reiese din reactiile romanilor! Parca niciodata in istoria acestui popor nu am fost atat de dezbinati ca acum! Parca niciodata in istorie, romanii nu au sustinut ca acum Securitatea si sistemul opresiv care conduce de fapt Romania. Este si mai grav faptul ca multi dintre cei care sustin statul paralel si serviciile secrete sunt tineri. Intotdeauna tinerii au fost impotriva limitarilor, impotriva celor care incearca sa le puna "botnita". Dar in ultimii ani, din cauza tehnicilor de manipulare puse la punct de George Soros si "nenorocitii" din jurul sau, tinerii s-au transformat din revolutionari in aparatori ai sistemului opresiv care a facut victime in Romania. 

Este clar ca nu avem demnitatea polonezilor, ca nu avem orgoliul si prestanta lor. Polonezii au avut demnitate, nu s-au lasat subjugati intereselor Uniunii Europene, in timp ce noi ne lasam manipulati atat de usor, in functie de interesele meschine ale unor indivizi care castiga ENORM de pe seama prostiei noastre. Desi suntem teoretic situati in aceeasi parte a Continentului, parca s-a tras o linie de demarcatie peste care noi nu putem trece. Dincolo de aceasta linie traieste un popor demn, in timp ce in aceasta parte, noi suntem un popor slugarnic si foarte usor influentabil. Astfel, in timp ce marea majoritate a populatiei se lasa manipulata, magistratii isi fac propriile lor legi, totul pe seama romanilor. E limpede pentru toata lumea de ce magistratii de exemplu nu vor sa fie aplicata legea raspunderii personale, din moment ce indiferent de greselile pe care le fac, nimeni nu-i sanctioneaza. In schimb, cine plateste pentru destinele distruse, pentru afacerile inchise, pentru romanii ramasi fara locurile de munca din cauza unor "erori judiciare"?
Si mai exista un element care scoate in evidenta cat de slabi suntem noi romanii, in comparatie cu alte state. De exemplu, o decizie a Curtii Supreme din Statele Unite ale Americii este pusa in aplicare IMEDIAT de toata lumea, in frunte cu presedintele Donald Trump si pana la ultimul taximetrist din SUA. Ei bine, in Romania, o decizie a Curtii Constitutionale este ignorata inclusiv de presedintele Klaus Iohannis, este transformata in hartie igienica pentru Administratia prezidentiala. Este clar pentru toata lumea ca Iohannis isi doreste cu disperare sa-i aduca pe liberali la putere, chiar daca pentru asta incalca toate legile. Numai ca exista riscul foarte mare pentru romani, ca atunci cand Ludovic Orban va deveni premier sa revoce toate legile date in ultimii ani de PSD. Oare vor doctorii, bugetarii, profesorii sa aiba din nou salariile taiate? Acesta este riscul la care s-ar supune Romania daca va ajunge sa fie din nou guvernata de Ludovic Orban si de PNL. 

De altfel, daca am fi trait intr-o societate normala, in care autoritatile sa functioneze, Parchetul ar fi trebuit sa se autosesizeze demult si sa-l ancheteze pe Ludovic Orban, presedintele PNL, pentru fals in declaratii, in ceea ce priveste locul lui de munca. Presa din capitala a scris in nenumarate randuri ca Orban este pontat 8 ore in fiecare zi la o firma, dar el nu merge niciodata la serviciu, fiind mai tot timpul pe la televiziuni, in Parlament sau prin turnee electorale. Dar, nu-i asa, legea este lege doar pentru pesedisti, care trebuie "lichidati" si bagati la puscarie imediat, in timp ce pentru liberali se poate aplica si mai tarziu…sau deloc.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img