Usor, sanatos, dietetic – mere caramelizate cu frisca dupa o reteta simpla.
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 75 min
Gata in: 1 ore, 25 min
INGREDIENTE
– scortisoara
– 200 ml suc de portocale
– 3 linguri miere
– 5 linguri zahar
– 10 mere ionatane sau golden
– 1 tub frisca
PREPARARE
1. Se curata merele, se scoate casuta cu samburi de la 9 mere iar al 10-lea se taie felii cat mai fine care se pun la cuptor pentru o ora.
2. Zaharul se pune intr-o craticioara si se lasa la topit. Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga cele 9 mere taiate cuburi si mierea. Se lasa un minut si apoi se adauga sucul de portocale.
3. Se lasa pe foc aproximativ 15 minute, amestecand mereu. Apoi se da vasul deoparte, se presara scortisoara si se lasa la racit.
4. In momentul servirii, se asaza straturi de mere, frisca si se decoreaza cu feliile de mere uscate in cuptor.