vineri, 19 aprilie, 2024

Superalimente care iti dau energie

Distribuie:

Publicat:

Din nefericire, productia in masa a alimentelor inseamna ca multe dintre acestea sunt lipsite de nutrienti, din cauza utilizarii excesive a substantelor chimice in sol si in timpul productiei alimentare. Mai mult decat atat, organismul uman are nevoie uneori de un ajutor suplimentar pentru a elimina resturile toxice care se colecteaza in corp din alimentele prelucrate si poluarea mediului. Daca incluzi superalimente in dieta ta, poti ajuta sistemele organismului. Diferite superalimente au diferite functii. De aceea, este important sa variezi. Iata cateva superalimente care iti dau energie si nutrientii de care ai nevoie! Ce superalimente care iti dau energie poti include in dieta ta de zi cu zi?

1. Moringa. Moringa este o planta care iti ofera toti aminoacizii esentiali. Aceste substante alcatuiesc proteinele de care are nevoie organismul pentru a sustine celulele. De exemplu, organismul utilizeaza aminoacizi pentru a creste celule noi si pentru a le repara pe cele deteriorate.

2. Chlorella. Aceasta este o alga verde, bogata in proteine, care ajuta corpul sa elimine metalele grele. In plus, chlorella are un continut bogat de grasimi sanatoase necesare creierului.

3. Spirulina. Spirulina este o alta sursa buna de proteine vegetale. Mai mult decat atat, aceasta furnizeaza calciu si fier pentru multe sisteme ale corpului. Ca urmare, spirulina te poate ajuta sa fii mai energic si sa te simti mai puternic.

4. Menta. Menta este o planta populara, care da o aroma deosebita preparatelor si bauturilor. Frunzele de menta pot ajuta in cazul bolilor digestive, cum ar fi indigestia si crampele stomacale. In plus, menta poate actiona si ca un ajutor pentru somn.

5. Ceaiul verde matcha. Este o bautura racoritoare, cu un continut bogat de antioxidanti. Aceasta aduce beneficii organismului prin reglarea poftei de mancare si prin ajutorul dat organismului pentru normalizarea nivelului de hormoni si pentru reducerea stresului. 

6. Lamaile. Lamaia este un citric care actioneaza ca un supresor eficient al apetitului. Consumul de lamaie poate ajuta la alcalinizarea organismului pentru a imbunatati pH-ul corpului, proces care este important deoarece cele mai multe alimente prelucrate si gatite prin prajire fac corpul prea acid.

7. Sfecla. Sfecla ofera organismului o doza sanatoasa de acid folic si mangan. Sucul de sfecla reprezinta o modalitate perfecta de a adauga acest superaliment in dieta ta. De asemenea, sfecla coapta ofera multe substante nutritive care imbunatatesc circulatia si amelioreaza disfunctia vasculara.

8. Turmericul. Turmericul este atat de eficient in combatarea inflamatiei din corp, incat unii medici au inceput sa recomande consumul de turmeric pentru afectiuni precum artrita. Aceasta radacina portocalie este, de asemenea, un antioxidant foarte puternic.

9. Apa de cocos. Apa de cocos este o bautura naturala revigoranta, cu un continut bogat de potasiu. Este atat de benefica pentru organism, incat medicii au folosit apa de cocos in locul plasmei in timpul razboiului, atunci cand erau rezerve de sange limitate. 

10. Ashwagandha sau ginsengul indian. Aceasta este o alta planta care ajuta organismul sa faca fata stresului. Este vorba si despre stresul cauzat de toxinele din mediul inconjurator, dar si despre stresul intern care poate duce la anxietate si depresie. Ginsengul indian ofera un amestec benefic de aminoacizi si vitamine.

11. Iarba de grau. Aceasta este atat de bogata in substante nutritive, incat un mic pahar cu suc de iarba de grau poate inlocui o intreaga farfurie de legume, cu exceptia fibrei dietetice. Aceasta planta are peste 100 de vitamine si de substante nutritive unice. sursa: eva.ro

A.R.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img