miercuri, 24 aprilie, 2024

Suplimente alimentare cu efect garantat

Distribuie:

Publicat:

Este esential sa asiguram organismului necesarul de minerale si vitamine in fiecare zi, printr-o alimentatie corecat. Uneori este insa necesar sa apelam la suplimente nutritive sub forma de pilule cu vitamine si minerale. Efectul lor este benefic si sunt necesare organismului, dar trebuie sa stii sa respecti dozele necesare si sa nu le depasesti. Afla ce beneficii au aceste sumplimente nutritive. 
Acidul folic reduce riscul de afectiuni cardiace si congestii cerebrale, dar si al trombozelor pe venele profunde. Daca vrei sa ramai insarcinata, ia acid folic atat inainte, cat si in primele 12 saptamani de sarcina. E si un mod de a preveni eventualele probleme la nasterea bebelusului.

Uleiul de peste si de primule inlatura problemele cauzate de sindromul premenstrual. Iar in amestec, celor doua uleiuri amelioreaza tensiunea din sani, crampele stomacale si balonarile. Mai mult, au efecte in regularizarea menstrelor si furnizarea acizilor grasi esentiali care lipsesc femeilor ce tin diete sarace in grasimi. Inlatura cosurile. Stim deja ca planta are proprietatea de a stimula imunitate, dar ce nu prea se stie e ca se foloseste si in cazurile de acnee. Atentie insa: nu se ia nonstop (pe principiul ca te fereste de boli), caci excesul ii diminueaza efectele. E prudent sa iei o doza homeopatica la fiecare 14 zile. Daca te-ai imbolnavit, se administreaza timp de 7 zile pentru a elimina efectiv raceala. Vitamina E asigura reenergizarea organismului si inviorarea activitatii sistemului imunitar. E un antioxidant care „extermina” radicalii liberi cauzatori de cancer, lupta cu substantele nocive si pastreaza arterele curate. E o pastila desteapta, care reduce si riscul de avort spontan.

Fierul disciplineaza ciclurile menstruale: cine nu a trait pe propria piele starea de istoveala lunara? Contrar a ceea ce se crede, nu pierderea de sange e de vina, ci fluctuatia nivelurilor de fier din sange in acele zile. O treime dintre femeile europene au deficiente de fier, dar cele mai expuse riscului sunt vegetarienele: ele ating cel mai adesea o stare de anemie manifestata prin mare oboseala fizica si psihica. Vitamina B6 face stresul knock-out. In fine, nu e la fel de… satisfacatoare ca un baton de ciocolata amaruie; dar cel putin n-o sa te plangi apoi, vinovata, ca ai mancat ispita care ingrasa. Vitamina B6 stimuleaza glandele suprarenale si te ajuta sa lupti cu stresul, avand chiar sanse de izbanda. Si te mai ajuta sa inlaturi senzatia permanenta de epuizare fizica.

Vitamina C iti reda stralucirea. Este tot un antioxidant eficace, protejeaza impotriva poluarii si efectelor imbatrinirii. Este indispensabil producerii de colagen in tesuturi, avand ca rezultat vindecarea mai rapida a ranilor si o luminozitate tinereasca a pielii. Cu alte cuvinte, e o varianta ieftina si nedureroasa a chirurgiei plastice. Untura de peste face curat pe dinauntru, pentru ca are puternice calitati antibacteriene. Contine alicina si garlicina, care curata plamanii, imbunatateste circulatia, protejeaza arterele si reduce tensiune arteriala. Nu lua drept inconvenient faptul ca miroase, tocmai in asta sta puterea lui; s-au creat sorturi inodore, dar acelea nu au proprietati terapeutice.

Calciul intareste sistemul osos si este esential pentru sanatatea oaselor si a dintilor. Luat din vreme, inca de la tinerete, previne aparitia si agravarea osteoporozei ce apare la majoritatea femeilor de varsta a treia. In plus, calciul e responsabil de faptul ca muschii lucreaza, inima pompeaza si nervii functioneaza. Vezi de ce e cel mai cautat mineral de pe piata? Zincul este un nutrient esential. Iata cateva argumente: te ajuta in combaterea oboselii cronice, alerteaza sistemul imunitar, sporeste fertilitatea si invioreaza libidoul. Deficitul de zinc a fost declarat la originea albirii premature si a raririi parului, ca si vinovat de aparitia celulitei.

Atentie! Megadozele de multivitamine si minerale pot fi daunatoare. Alege marci bine cunoscute, cu reputatie; evita suplimentele ce promit supradoze si fii prudenta cu amestecarea lor. E mult mai bine sa incepi o cura NUMAI dupa ce te-ai sfatuit cu medicul sau farmacistul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img