marți, 19 martie, 2024

Suplimente pentru articulatii. Acestea trei au dovedit ca reduc durerea articulara cauzata de osteoartrita

Distribuie:

Publicat:

De la o anumita varsta avem nevoie de suplimente pentru articulatii. Fie pentru a le proteja si a le mentine cat mai mult in forma, fie pentru a reduce durerile care apar la acest nivel. Descoperiti in acest articol cele mai bune suplimente care usureaza durerile articulare cauzate de osteoartrita.

Articulatiile fac legatura dintre oase. Ele sunt esentiale pentru miscare si au rolul de a prelua stresul fizic care apare atunci cand desfasuram diverse activitati – ridicam obiecte, alergam, ne antrenam. Este esential sa le protejam pentru ca riscul de ranire este mare, iar refacerea lor presupune un proces indelungat. Unele suplimente pentru articulatii pot face asta.

Atunci cand vorbim despre durere articulara ne referim la orice disconfort, inflamatie care rezulta din orice parte a articulatiei, inclusiv cartilaj, os, ligamente, tendoane, potrivit Mayo Clinic. Durerea articulara care se inrautateste la batranete este, de obicei, un semn de artroza, un tip comun de artrita in Marea Britanie.

Osteoartrita, care poate afecta aproape orice articulatie, este o afectiune care face ca articulatiile sa devina dureroase si rigidizate. Severitatea simptomelor de osteoartrita poate varia foarte mult de la o persoana la alta si intre diferitele articulatii afectate. Cercetarile arata ca unele suplimente pentru articulatii ajuta la calmarea durerii cauzate de artroza.

Suplimente pentru articulatii

Glucozamina este o substanta naturala care se gaseste in organism si este formata prin combinatia de glucoza si glutamina. Se gaseste in principal in cartilaj si joaca un rol important in sanatatea si rezistenta acestuia. Multe suplimente care vizeaza tratarea durerilor articulare cauzate de osteoartrita contin glucozamina.

Un studiu a aratat ca suplimentele cu sulfat de glucozamina au imbunatatit simptomele osteoartritei. Administrate pe o perioada lunga de timp, astfel de suplimente pentru articulatii cu sulfat de glucozamina pot ajuta, de asemenea, la incetinirea progresiei osteoartritei. Studiile sugereaza ca incetineste ingustarea spatiului articular.

Pe lista de suplimente pentru articulatii gasim si condroitina. Este o parte vitala a cartilajului. Studiile arata ca  administrarea de condroitina poate impiedica ruperea cartilajului si poate spori mecanismele sale de reparatie. O trecere in revista a 43 de studii care au inclus 9.110 de persoane a descoperit ca aproximativ 53% dintre persoanele care iau condroitina au ameliorat cu cel putin 20% durerea de genunchi. Sulfatul de condroitina poate incetini, de asemenea, progresia osteoartritei atunci cand este luat pe termen lung. Studiile arata ca incetineste ingustarea spatiului articular atunci cand este luat pana la doi ani.

Turmericul a fost apreciat ca tratament pentru o serie de afectiuni de sanatate, inclusiv dureri articulare cauzate de artroza. Curcumina care se gaseste in turmeric are efecte antiinflamatorii. Potrivit unui studiu, efectele sale sunt comparabile cu cele ale ibuprofenului.

Alte modalitati de a trata durerea articulara

Pentru a ameliora durerea articulara puteti sa apelati la un kinetoterapeut. Acesta va poate arata o serie de exercitii care sa va protejeze articulatiile. De asemenea, un fizioterapeut va poate recomanda aparate de stimulare electrica a nervilor pentru ameliorarea durerii. Un astfel de aparat trimite impulsuri prin piele pentru a opri sau reduce semnalele de durere care vin de la terminatiile nervoase. Exercitiile fizice pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor asociate cu artroza, indiferent de varsta pe care o aveti.

Daca osteoartrita iti provoaca durere si rigiditate, poti crede ca exercitiile fizice iti vor inrautati simptomele. Cu toate acestea, exercitiile fizice regulate care va mentin activ, stimuleaza muschii si consolideaza articulatiile. Asta ajuta la ameliorarea simptomelor. Mai mult, exercitiile fizice sunt bune si pentru a pierde in greutate, pentru a va imbunatati postura – toate acestea vor avea efect si asupra articulatiilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img