vineri, 29 martie, 2024

Suplimentul alimentar care ajuta cel mai mult memoria

Distribuie:

Publicat:

Omega-3 imbunatateste functiile vizuale, capacitatea de a folosi limbajul, precum si capacitatea de a retine informatii, specifice memoriei de scurta durata, arata un studiu publicat in jurnalul PLoS ONE, scrie spring.org.uk.

Chiar si oamenii sanatosi pot avea o serie de beneficii de pe urma administrarii suplimentelor omega-3, sunt de parere cercetatorii.
Suplimentarea dietei alimentare cu ulei de peste ar putea spori stocarea dopaminei si eliberarea sa, precum si imbunatati functiile cognitive asociate dopaminei.

Studiul, efectuat pe o durata de sase luni, arata ca suplimentarea unui organism sanatos cu omega-3 creste capacitatea de functionare a memoriei de lucru.

“Inainte de a efectua acest studiu, eram de parere ca este imposibil sa sporim capacitatea cognitiva in randul indivizilor sanatosi prin intermediul suplimentelor alimentare. Am constatat astfel ca performantele memoriei de lucru pot fi imbunatatite, impreuna cu atentia si alte functii vitale, asociate unor rezultate bune pe plan academic,” este de parere Bita Moghaddam, autoarea principala a studiului.

De asemenea, cercetatorii au cautat sa identifice mecanismele cerebrale care sunt legate de imbunatatirea memoriei de lucru, insa testele de scanare a creierului prin intermediul tehnologiei de imagistica ce utilizeaza rezonanta magnetica nu au dezvaluit dovezi in acest sens.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img