marți, 19 martie, 2024

Supranumita si “planta mileniul 3” – Care e vedeta dintre verdeturile minune ale primavarii. Consumul ei inseamna multe beneficii pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Verdeturile primaverii sunt portia noastra de sanatate. Sarace in calorii si bogate in vitamine si minerale, reprezinta sursa ideala de fibre si antioxidanti. Datorita clorofilei pe care o contin, in cantitati considerabile, sunt prima optiune in dietele de detoxifiere. Urzicile, salata verde si untisorul, ceapa si usturoiul verde, leurda, spanacul, stevia sunt vegetale cu puternic efect terapeutic, dar si delicioase variante de meniu.

Leurda este una din plantele cele mai puternic energizante si detoxifiante. Cunoscuta drept ”usturoi de padure” sau ”aiul ursului”, leurda face istorie in medicina empirica a lumii. Grecii antici o consumau pentru curatarea sangelui, ca intaritor si detoxifiant, iar dacii o introduceau in alimentatia de primavara, folosind-o pentru bolile de rinichi si eliminarea otravurilor din sange.

Citeste si Nu te mai opresti din mancat – Salata de paste cu creveti si dressing

Planta versatila, leurda poate fi utilizata atat intern, cat si extern. In ce boli este recomandata:

Hipertensiune arteriala

Ateroscleroza

Diaree si constipatie

Reumatism

Rani

Eczeme

Leurda, ca si usturoiul, abunda in vitamine si minerale, atat de necesare primavara. Vitamina A, C, sulfura de alil, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, sodiu, cupru. 100 grame au doar 61 de calorii, asadar este alimentul ideal in diete de slabire.

Citeste si Sfaturi pentru a face o salata gustoasa

Leurda poate fi consumata ca atare, cruda, in salate. La ciorbe, supe, alaturi de cartofi, orez, urzici, spanac, stevie sau in tincturi. Oricum alegeti, sa stiti ca este un aliment incredibil, sanatos, care curata arterele. Consumati leurda cat puteti de des, nu are contraindicatii.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img