sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Suprematie vasluiana la taekwon-do

Distribuie:

Publicat:

22 medalii de aur, 19 de argint si 18 de bronz este zestrea sportivilor de la Clubul Sportiv „Liga de Est” Vaslui la finalul editiei din acest an a Campionatului National la taekwon-do.

Cea mai merituosi sunt: Andra Gheteu, cu o medalie de aur, spargeri forta, si una de argint la tull, Gabriela Babii, cu trei medalii de aur la seniori, in probele de tull, tehnici speciale si lupta individual, una de bronz la individual, la spargeri forta, Andrada Salaru a obtinut o medalie de aur la lupta, individual, si una de argint la spargeri forta.

Aur la individual a mai obtinut Cristian Popa, in proba de tull, centuri negre, 3 Dan, si Georgian Manea, cu aur la lupta, iar la spargeri forta a urcat pe treapta a doua a podiumului. Stefan Fratian a devenit vicecampion la lupta si tull, centuri negre, 2 Dan.

De asemenea, Marcel Miron a castigat proba de tul, seniori, iar la tehnici speciale a obtinut medalia de argint.
Tot la seniori, Irinel Buraga are o medalie de argint la lupta, Andrei Porgras a obtinut argintul la lupta, iar la tehnici speciale si tull a urcat pe treapta a treia a podiumului, iar Alin Zaharia a devenit vicecampion national la tull, centuri negre, 3 Dan.

Pe echipe, CS “Liga de Est” are cinci titluri la tull masculin (Irinel Buraga, Marcel Miron, Andrei Porgras, Stefan Fratian, Alin Zaharia si Cristian Popa), lupta senioare (Gabriela Babii, Andra Gheteu, Adelina Mihai si Andrada Salaru), tehnici speciale feminin (Gabriela Babii, Andra Gheteu, Adelina Mihai si Andrada Salaru), tehnici speciale (Irinel Buraga, Marcel Miron, Andrei Porgras, Stefan Fratian, Mircea Hondru si Cristian Popa), spargeri forta (Gabriela Babii, Andra Gheteu, Adelina Mihai si Andrada Salaru) si spargeri forta seniori (Georgian Manea, Marcel Miron, Andrei Porgras, Stefan Fratian, Mircea Hondru si Cristian Popa).
Gratie acestor rezultate, CS “Liga de Est” Vaslui a ocupat primul loc in clasamentul general la seniori.
La juniori I, Mircea Hondru are doua medalii de aur la individual, in probele de tehnici speciale si tull.
Adelina Mihai a obtinut medalia de aur la lupta si argint, iar la tehnici speciale a urcat pe treapta a treia a podiumului.

Andrei Chiriac are o medalie de aur la lupta si una de argint la tull. Dragos Chiriac este campion la tull si vicecampion la lupta.

De asemenea, Ana-Maria Haisan a obtinut doua medalii de bronz la spargeri forta si tull.

Echipa masculina s-a clasat pe a doua pozitie la juniori I, in probele de tull si tehnici speciale.

Pe cale de consecinta, “Liga de Est” s-a clasat pe locul 2 in clasamentul general la juniori.

La juniori II si III, clubul vasluian a obtinut doua medalii pe echipe, ambele de bronz, si 16 la individual, dintre care trei de aur, trei de argint si zece de bronz. Aurul a fost castigat de Alin Constantin Mosulet, la lupta, juniori III, 10-12 ani, plus 55 kg, Dan Eduard Iacob, la lupta, juniori III, 10-12 ani, si Eliza Stefania Filip, la tehnici speciale, junioare III, 8 ani.

Argint au obtinut Amalia Teodora Codreanu (tehnici speciale), Sara Miruna Bogdan (tull) si Clara Indra Ipate (lupta).

Medaliile de bronz au fost cucerite de Stefania Elena Ungureanu, Miriam Ecaterina Ghinea, Amalia Teodora Codreanu, Maria Ciobeica, Delia Ioana Calancia, Rares Balan, Ana Maria Zugravu, Sara Miruna Bogdan, Eliza Stefania Filip si Codrin Mihai Burlacu.

“In urma rezultatelor obtinute de sportivii nostri, cei mai buni vor fi selectionati in vederea alcatuirii lotului national de taekwon-do, pentru participarea la Campionatul European de juniori si seniori, din luna aprilie 2017, de la Sofia, Bulgaria. Aceasta actiune a fost posibila cu sprijinul Primariei Vaslui, Consiliului Judetean si firmei Badotherm, cu care clubul deruleaza activitati comune in ultimii ani, precum si al parintilor sportivilor”, a declarat Mihai Hondru, presedintele CS “Liga de Est” Vaslui.

Clubul vasluian a participat la Campionatul National de la Iasi cu 62 de sportivi, dintre care zece seniori, 6 juniori I, 8 juniori II si 38 juniori III. Alaturi de ei s-au aflat trei arbitri si patru antrenori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img