joi, 28 martie, 2024

Surse: Ce a spus la Parchet soferul lui Oprea

Distribuie:

Publicat:

Soferul ministrului de Interne Gabriel Oprea ar fi declarat la Parchetul Tribunalului Bucuresti ca vicepremierul se deplasa, cu coloana oficiala, catre una dintre locuintele sale, din zona Cotroceni, in seara in care a avut loc accidentul in urma caruia un politist si-a pierdut viata.

Informatia a fost difuzata, pe surse. In plus, se pare ca motocicleta polistului care deschidea coloana se afla la circa 80 de metri de masina lui Gabriel Oprea.

Anterior, datele anchetei aratau ca Oprea ar fi avut o intalnire la SRI si ca mergea spre casa, cand s-a intamplat tragedia soldata cu moartea lui Bogdan Gigina.

Surse au aratat insa ca vicepremierul Oprea locuieste intr-o vila din cartierul Pipera, care apare de altfel si in declaratia sa de avere din iunie 2015, asa ca nu se stie ce cauta de fapt pe Bd. Stirbei Voda, venind de la sediul SRI din strada Jandarmeriei (Baneasa).

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, miercuri seara, dupa ce a fost audiat aproximativ o ora la Parchetul Capitalei, ca nu a avut “nicio zi de concediu anul acesta” si ca nu a avut “nimic in plus fata de ceilalti ministri de Interne”.

“Eram in timpul serviciului, imi faceam datoria, am declarat procurorilor aceste lucruri. Nu am voie sa spun mai mult decat am declarat”, le-a spus Oprea jurnalistilor.

Gabriel Oprea a trebuit sa le explice procurorilor ce s-a intamplat in seara in care politistul motociclist ce deschidea coloana oficiala a ministrului de Interne a cazut intr-o groapa si a murit.

Soferul lui Gabriel Oprea, precum si consilierul sau au venit marti la Parchetul Capitalei pentru a fi audiati in cazul accidentului din 20 octombrie.

In cursul zilei de marti au fost audiati si ceilalti politisti care faceau parte din coloana oficiala, printre care si ofiterul care s-a ocupat de coordonarea traseului.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis un dosar penal in cazul decesului politistului Bogdan Gigina, sub aspectul infractiunii de ucidere din culpa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img