vineri, 19 aprilie, 2024

SURSE: Doua nume grele au fost discutate intens la sedinta Comitetului Executiv National al PSD

Distribuie:

Publicat:

Liderii PSD au avut, joi, o sedinta a Comitetului Executiv National, ca urmare a situatiei extremde tensionate. In ciuda faptului ca nici unul nu a fost prezent, Victor Ponta si Klaus Iohannis au fost “elefantii” care au dominat discursurile liderilor PSD, potrivit stiripesurse.

Intreaga suflare PSD-ista a ascultat cu mare atentie discursul lui Liviu Dragnea. Surse din PSD ne-au precizat ca presedintele partidului a invocat inca de la inceputul sedintei precedentul Victor Ponta, atunci cand PSD a ales sa plece de la guvernare ca urmare a protestelor de strada.

Citeste si: Ce va face Liviu Dragnea in privinta protestelor! Anuntul facut in aceasta dimineata

“A incercat sa ne explice ca acelasi scenariu care era pregatit pentru Victor Ponta este pus in aplicare si acum. Manifestatii de strada, violente si presiune politica interna, dar mai ales externa. PSD a mai cedat odata acestui santaj, dar atunci era alt context si a fost o retragere calculata. Ne-a explicat ca a ceda acum, la inceput, ar demonstra ca dam un semnal foarte prost, pentru ca asa vor proceda de fiecare data“, ne-a explicat un vicepresedinte PSD.

Conform surselor noastre, Liviu Dragnea s-a concentrat mai mult pe batalia politica pe care trebuie sa o duca PSD in aceste momente si l-a invocat destul de des pe Klaus Iohannis. Dragnea sustine ca un pas in spate al PSD l-ar relansa pe Klaus Iohannis si partidul nu-si permite acest lucru.

Atat Liviu Dragnea, cat si liderii PSD au fost sfatuiti de consultantii politici sa nu cedeze sub nicio forma presiunii din strada si nici presiunii politice.

De asemenea, Dragnea le-a transmis liderilor PSD ca o actiune in forta impotriva presedintelui Klaus Iohannis ar putea constitui un adevarat dezastru in acest moment. “O suspendare nu ar fi deloc benefica acum. L-ar legitima politic si chiar si pentru PSD ar fi foarte greu sa castige un astfel de referendum”, ne-a precizat un lider PSD, care a invocat momentul 2007, atunci cand Traian Basescu a fost suspendat si a castigat zdrobitor la votul popular.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img