vineri, 29 martie, 2024

SURSE: Inspectia Judiciara, la final de ancheta a DNA-ului: “A venit vremea clarificarilor”

Distribuie:

Publicat:

La jumatatea lunii iulie (17 iulie) Inspectia Judiciara a inceput un control de fond la Directia Nationala Antincoruptie (DNA). Initial controlul trebuia sa se incheie pe data de 11 august, dar ulterior prin ordin al inspectorului-sef a fost prelungit pana in 25 august.

Controlul a fost declansat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader: „Cred ca oarecum a venit vremea clarificarilor la DNA. Prin raportul acela pe care l-am prezentat destul de amplu referitor la anchetarea modului de anchetare a OUG 13 eu am tras un puternic semnal de alarma vizavi de activitatea DNA si am subliniat nevoia imperativa ca activitatea DNA sa se desfasoare in limite constitutionale. Sustinem cu toata convingerea continuarea luptei impotriva coruptiei, dar va rog sa retineti ca lupta impotriva coruptiei nu inseamna numai DNA, numai aplicare de pedepse si condamnari deci, inseamna in primul rand prevenirea savarsirii faptelor de coruptie, urmand ca norma plenala sa fie ultima solutie”, a declarat ministrul Justitiei.

Surse judiciare sustin pentru stiripesurse.ro ca rezultatele nu prea sunt cele asteptate de Tudorel Toader, in sensul ca inspectorii judiciari nu au descoperit nimic special desi controlul este unul de fond si vizeaza activitatea manageriala. ”Pentru unii raportul va fi o surpriza, dar pentru altii cu siguranta Nu”, mentioneaza sursa citata sub protectia anonimatului.

Rezultatele controlului mai au mult pana vor fi facute publice. Raportul intocmit ca urmare a controlului va fi transmis Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cel mai tarziu la 6 octombrie, dupa ce in perioada 25 august – 15 septembrie va fi redactat si, ulterior, trimis spre avizare catre conducerea IJ.

sursa: stiripesurse

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img