vineri, 29 martie, 2024

SURSE – PSD isi face grup de lucru pentru candidatul la prezidentiale: ‘Raman deschise toate optiunile’

Distribuie:

Publicat:

Social-democrații vor discuta, în ședința CEX de joi, despre înființarea unui grup de lucru pentru stabilirea candidatului la alegerile prezidențiale, au spus surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

În partid se preconizează că echipa va fi direct în subordinea viitorului președinte al partidului, cel mai probabil Viorica Dăncilă, iar Mihai Fifor, președintele Consiliului Național PSD, ar putea să fie coordonator.

Grupul de lucru va stabili modul în care se vor depune candidaturile în PSD pentru prezidențiale și condițiile pe care doritorii trebuie să le îndeplinească.

„Acest grup de lucru trebuie sa facă și un profil al celui care va dori sa candideze, să aiba prestigiu, experiență, să fie cunoscut”, au zis surse din PSD.

„Un portret-robot orientativ care să dea o imagine despre cum ar trebuie să fie Președintele României”, au indicat sursele social-democrate.

În PSD s-a stabilit neoficial că poate să fie și un candidat independent.

'Toate opțiunile rămân deschise', au explicat sursele citate.

„Important este să stabilim candidatul cât mai repede și să fie lansat în dezbatere publică, pentru că deja e târziu”, spun sursele din PSD.

Social-democrații vor realiza și un sondaj de opinie la nivel național în care vor include variante de candidați și vor testa imaginea mai multor personalități publice.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că nu va candida la prezidențiale. Informal, aceasta l-ar susține pe Eugen Teodorovici pentru o candidatură la prezidențiale.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, nu exclude să intre în cursă.

Fostul secretar general PSD, Codrin Ștefănescu, a lansat luni o listă cu 5 nume de potențiali candidați PSD la alegerile prezidențiale: Liviu Pleșoianu, Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și Gabriela Firea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img