joi, 28 martie, 2024

Suspiciune de TBC la o scoala din Vaslui

Distribuie:

Publicat:

O profesoara de grografie din cadrul Scolii Gimnaziale nr.5 “Stefan cel Mare” din Vaslui, a fost diagnosticata cu tuberculoza, fiind internata la Sectia Pneumologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

Datorita faptului ca femeia a intrat in contact cu aproximativ 250 de elevi, conducerea scolii a anuntat Directia de Sanatate Publica Vaslui care a dispus imediat dezinfectarea salilor de clasa, a holurilor dar si cancelaria.

“Am luat masura dezinfectiei tuturor salilor de clasa, a cancelariei si holurilor scolii. Deasemenea, am anuntat de urgenta toti parintii cu privire la situatia aparuta si le-am cerut acordul pentru testarea elevilor anti-tuberculoza. Deja, circa 50 de elevi si toate cadrele didactice, inclusiv eu, am facut aceste testari, restul, peste 200 de elevi urmand a face aceste analize zilele viitoare, conform programarilor facute la spital”, a declarat , directorul scolii.

Pana acum nu a fost inregistrat niciun alt caz de tuberculoaza deoarece se pare ca femeia a contactat boala de curand.

Specialistii DSP au demarat o ancheta pentru a stabili cum s-a imbolnavit cadrul didactic, de tuberculoza, o boala foarte repede transmisibila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img