vineri, 29 martie, 2024

Sute de fosti deputati au depus deja cereri pentru pensii speciale de parlamentar

Distribuie:

Publicat:

Aproximativ 350 de fosti deputati au depus pana acum cerere pentru a primi indemnizatie speciala pentru limita de varsta, au declarat marti surse parlamentare.

Fostii alesi care au avut cel putin un mandat intreg de deputat si care indeplinesc conditiile legale pentru a fi pensionati au inceput deja sa depuna cereri la Secretariatul general al Camerei, imediat dupa ce legea privind indemnizatiile speciale pentru parlamentari a fost adoptata.

Pana acum, aproximativ 350 de fosti deputati au depus astfel de cereri, au mentionat sursele citate.

Deocamdata, legea nu poate fi pusa in aplicare, deoarece nu a parcurs toate etapele procedurale. Birourile permanente ale Camerei si Senatului au adoptat, in urma cu o saptamana, normele de aplicare a legii fara a astepta insa avizele de la Ministerul Muncii si de la Ministerul de Finante.

Cele doua ministere au trimis luni punctele de vedere cu privire la aceste norme, iar potrivit acestora, anumite prevederi “nu sunt conforme” cu legislatia.

Din acest motiv, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis cele doua puncte de vedere Comisiei pentru statutul deputatilor si senatorilor pentru a face raport pe marginea avizelor de la Guvern si modificarile ce se impun la normele de aplicare a legii privind pensiile parlamentarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img