sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tanara insarcinata salvata de medicii barladeni. Fatul – o malformatie grava. Vezi detalii

Distribuie:

Publicat:

In seara zilei de 4 februarie, o tanara in varsta de 26 de ani, mama a doi copii, s-a prezentat la Compartimentul Primire Urgente din cadrul Spitalului Barlad cu simptome specifice nasterii premature. Tot atunci, tinerei i s-a facut pentru prima oara un test ecograf, medicii barladeni descoperind faptul ca fatul avea o malformatie grava care punea in pericol viata tinerei mamici. Cadrele medicale au dispus de urgenta efectuarea operatiei de cezariana si  scoaterea fatului care nu avea creier si nici calota cerebrala.

„A fost un caz neurmarit in timpul sarcinii, malformatia de care suferea fatul putand fi diagnosticata prin ecograf din primul trimestru de sarcina. Declarativ, era insarcinata in 31-32 de saptamani. Pacienta s-a prezentat la Urgente cu dureri si polihidromatoza (n.r. lichid amniotic in exces) care punea presiune asupra uterului si exista riscul unei rupturi. Gravida a fost salvata, pentru fat nefiind nicio sansa. Practic, copilul traieste atat timp cat este legat de mama prin cordon ombilical. Au fost cazuri rare cand copii cu asemenea malformatii au trait cateva luni, un an”, a spus dr. Mihail Andronachi, seful sectiei Obstetrica-Ginecologie Barlad.

Medicii atentioneza ca astfel de malformatii pot fi diagnosticate in stadiu intrauterin dupa primele trei luni de sarcina. In toate cazurile se recomanda intreruperea de sarcina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img