marți, 16 aprilie, 2024

Tanara trimisa dupa gratii, intr-o inchisoare pentru barbati. Ce a urmat

Distribuie:

Publicat:

Tara Hudson, o femeie transgen in varsta de 28 de ani, a petrecut o saptamana intr-o inchisoare pentru barbati, dupa un scandal intr-un bar din Bristol.

Incidentul a avut loc dupa Craciun, in anul 2014, cand a lovit un barman intr-un bar din Bristol. Astfel, ea a fost condamnata la 12 saptamani de inchisoare. Initial, ea Tara Hudson a fost dusa intr-o inchisoare pentru barbati, unde a petrecut o saptamana, timp in care 150.000 de persoane au cerut transferarea acesteia intr-un penitenciar pentru femei, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Patru ani mai tarziu, ea a decis sa dea in judecata Ministerul britanic al Justitiei, pe care il acuza ca i-a ignorat statutul ca femeie, aruncand-o dupa gratii alaturi de barbati care o amenintau cu moartea.

„M-a ingrozit sentinta. Se preciza ca sunt barbat, ceea ce pentru mine e o insulta, umilinta si complet gresit, pentru ca am trait ca femeie toata viata adulta. Nu ma costumez. Cand am fost aruncata in inchisoare, am dat de ura detinutilor si m-am simtit discriminata si de Ministerul de Justitie, ceea ce e oribil, pentru ca face parte din Guvernul meu”, a spus ea.

Tara a facut o operatie pentru implanturi mamare si face tratament hormonal, insa nu are un certificat oficial de schimbare a sexului, ceea ce inseamna ca nu este considerata femeie de institutiile statului.

Astfel, ea acuza statul ca a obligat-o sa traiasca „intr-un mediu degradant, ostil si umilitor”: „Ar trebui sa recunoasca ca m-au tratat gresit, nu sa lupte in mod agresiv impotriva mea. E rusinos cand te gandesti. Ar trebui se asigure ca trateaza in mod corect persoanele din comunitatea trans”, a mai spus Tara Hudson.

In timpul saptamanii petrecute in detentie, femeia sustine ca a fost chiar si hartuita sexual de un prozioner. „Am fost fortata sa imi arat sanii de fata cu ceilalti detinuti. A fost foarte greu. Fetele isi arata emotiile, plang, dar barbatii isi varsa violenta pe altii”, a mai spus ea.

Cand a facut recurs pentru mutarea intr-un penitenciar pentru femei, aparatorii Ministerului Justitiei au argumentat decizia ca ea sa fie inchisa alaturi de alti detinuti pe motiv ca „este barbat din punct de vedere biologic” si ca a fi femeie transgen nu are nicio semnificatie legala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img