miercuri, 24 aprilie, 2024

Tantarii sunt in continuare cosmarul verii. Cinci specii noi, periculoase, au aparut in Romania

Distribuie:

Publicat:

Tantarii sunt in continuare cosmarul verii in multe localitati din Romania. Parcurile din Bucuresti, de exemplu, sunt pline de copii care nu mai ies din casa fara spray-uri sau plasturi impotriva insectelor. Tratamentele nu dau rezultat, in timp ce medicii avertizeaza ca in acest sezon au aparut specii noi de tantari, care pot provoca boli tropicale. 

Parintii ii scot cu groaza pe copii din casa. Ziua este prea cald pentru plimbari, iar seara, cand se mai racoreste, ataca tantarii. 

Cel putin cinci specii noi de tantari periculosi au ajuns in acest sezon in Romania, din cauza incalzirii globale. Si alte cateva sute, in toata lumea. Medicii ne avertizeaza ca pot aduce si la noi boli tropicale grave. 

Primaria Capitalei anunta ca este deja la al doilea tratament pentru combaterea tantarilor. Primul a fost facut abia in luna iunie, pe motiv ca in primavara a plouat prea mult. Asa ca acum, bucurestenii suporta consecintele. In parcuri, moda printre copii este bratara impotriva insectelor, iar pentru bebelusi, functioneaza cel mai bine plasurele atasat de carucior.  

Efectul dureaza doua-trei zile, spun vanzatorii, iar preturile pentru aceste substante incep de la 20 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img