joi, 25 aprilie, 2024

Tara care a construit in 6 luni o autostrada de 135 de kilometri. Imagini spectaculoase… Cum a fost posibil

Distribuie:

Publicat:

Chinezii raman in continuare cei mai rapizi constructori de autostrazi.

La sfarsitul lui octombrie, China a dat in folosinta o noua autostrada de 135 kilometri in sudul tarii, dupa doar 6 luni de la inceperea lucrarilor. Construita intr-o zona muntoasa, autostrada Guilin-Sanjiang leaga orasul Guilinde de orasul Liuzhou, scrie news.xinhuanet.com, citat de wall-street.ro. In jumatate de an, in Romania s-au inaugurat 17 km de autostrada.

 

CITESTE SI: Treaba romaneasca! Autostrada care trebuia sa fie inaugurata in 2018 a intrat in reparatii capitale 

Lotul 3 al autostrazii Sebes – Turda, care trebuia inaugurat in ianuarie, a intrat in reparatii din 26 martie. Constructorul italian frezeaza portiunile cu exces de bitum si pune iar asfalt, au spus pentru economica.net surse din cadrul companiei.  "De ieri (luni – n.r.) am inceput lucrarile de reparatii stabilite de comun acord cu consultantul. In zonele cu exces de bitum frezam si punem din nou asfalt", au declarat marti pentru Economica.net reprezentanti ai constructorului. 

In paralel cu lucrarile de reparatii, firma constructoare deruleaza activitati de intretinere.

De asemenea, constructorul italian a comandat o expertiza independenta pe sectiunile de autostrada unde au fost identificate probleme de rugozitate si planeitate la testele efectuate de Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica (CESTRIN), organism tehnic al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

In ianuarie, CNAIR a amanat cu 90 de zile receptia lotului 3 al Autostrazii Sebes – Turda, din cauza execesului de bitum si a problemelor de rugozitate si planeitate. In replica, un reprezentant al constructorului ii acuza atunci pe sefii de la Drumuri de rea-vointa pentru ca nu vor sa receptioneze noua sosea, care ar fi gata inca de anul trecut. Contractul pentru construirea lotului 3 din Autostrada Sebes – Turda a fost semnat in aprilie 2014 cu Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, pentru suma de 420,5 milioane de lei (circa 80% din estimarea initiala a CNAIR de 532 milioane de lei).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img