joi, 18 aprilie, 2024

Tariceanu nu-l iarta pe Melescanu: marea problema in Senat, dupa decizia CCR

Distribuie:

Publicat:

Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat, miercuri, preocupat de actele oficiale semnate de Teodor Meleșcanu în calitate de președinte al Senatului, după decizia CCR care a constatat nelegalitatea numirii acestuia. Decizia CCR este "o palmă pe obrazul" lui Meleşcanu, potrivit liderului ALDE.

"Decizia CCR survine ca urmare a unei sesizări pe care membri ALDE din Senat au făcut-o dar la această sesizare era nevoie de un număr mai mare de semnături. Au fost și semnături de la PNL, PMP, cred că și de la UDMR. Le mulțumesc tuturor celor care au fost cosemnatari la această sesizare. Dacă am omis pe unii dintre ei, îmi cer scuze. (…) Ceea ce mă preocupă în acest moment este cu referire la toate actele oficiale ale Senatului care au fost semnate de domnul Meleșcanu în calitatea de președinte", a afirmat senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă Teodor Meleşcanu ar trebui să-și dea imediat demisia sau să aştepte motivare Curţii, Tăriceanu a răspuns: "Eu cred că CCR a dat un semnal foarte clar. Curtea Constituțională nu face gesturi politice, dar ceea ce se întâmplă astăzi este o palmă pe obrazul Domnului Meleşcanu, care trebuia să nu accepte să fie nominalizat şi să intre în acel joc. Dacă vrea sa aştepte şi a două palmă, nu are decât de ales".

Senatorul ALDE susține că Viorica Dăncilă a făcut un lucru nelegal când l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului.

Referitor la susţinerea unui candidat PNL pentru preşedinţia Senatului, Tăriceanu a spus: "Să vedem cine depune candidaturile. În momentul de faţă nu avem grup la Senat şi vom analiza".

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

CCR a dezbătut sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img