marți, 19 martie, 2024

Tariceanu: Romania este astazi intr-un grav derapaj, pe care nu mi l-am imaginat la inceputul anilor ’90

Distribuie:

Publicat:

Presedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat vineri ca Romania se afla “intr-un grav derapaj”, iar societatea romaneasca nu s-a “dezbarat complet de metehnele securistice si comuniste”.

“Am avut convingerea ca Romania este instalata definitiv pe un drum sanatos, democratic, in care valoarea suprema in societate este cetateanul. Dupa 27 de ani, privesc in stanga si in dreapta mea si nu imi vine sa cred ce vad ochilor: o societate care este evident ca nu s-a dezbarat complet de metehnele securistice, comuniste. Vad o societate in care oameni cum sunt cei din presa, in loc sa puna accent pe apararea drepturilor si libertatilor cetatenilor, vor sa intareasca institutiile de forta, institutiile represive ale statului, care se indreapta impotriva cetatenilor”, a afirmat Tariceanu, in discursul sustinut la Conferinta Nationala a Tineretului ALDE.

In opinia lui Tariceanu, institutiile statului trebuie sa apere cetateanul si nu sa ii ingradeasca libertatile.

“Definitia statului democratic, (…) a statului de drept este una si singura: institutiile sunt facute sa apere si sa serveasca cetateanul, nu sa il asupreasca, nu sa ii ingradeasca libertatile, nu sa ii asculte telefoanele, nu sa il trimita pentru vini inchipuite in instanta, nu sa il plimbe cu catuse pe la televizor! Acestea sunt caracteristicile specifice regimurilor autoritare. Romania este astazi intr-un grav derapaj, pe care, va spuneam, nu mi l-am imaginat la inceputul anilor ’90”, a conchis presedintele ALDE.

Lucrarile Conferintei Nationale a Tineretului Liberalilor si Democratilor (TLDE) se desfasoara vineri la Palatul Parlamentului, aproximativ 600 de delegati din cele 47 de filiale urmand sa isi aleaga conducerea.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img