News Flash:

Tarifele RCA, luate in vizor de ASF

22 Ianuarie 2016
1621 Vizualizari | 1 Comentarii
 Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a incheiat cu compania de consultanta Milliman un contract privind furnizarea de servicii de analiza actuariala a tarifelor practicate de cele noua societati de asigurare autorizate sa incheie polite RCA, informeaza, vineri, institutia. Demersul se inscrie in pachetul de actiuni derulate de ASF in vederea reechilibrarii pietei de asigurari RCA si a descurajarii exceselor inregistrate in ultima perioada la nivelul majorarilor de prime. Milliman va analiza seturi de date complexe rezultate din portofoliile celor noua asiguratori, de la variabilele de tarifare (inclusiv clasa de bonus-malus) si cheltuielile cu comisioanele si administrarea politelor, pana la criteriile de segmentare si de ajustare a primei de tarif.

Analiza independenta are drept tinta determinarea unor repere de referinta la nivelul pietei privind dauna medie si frecventa medie a daunei, precum si corelarea acestora cu prima tarifara, pe date comparabile pentru cele noua societati, respectiv evaluarea gradului de adecvare a tarifelor in raport cu daunalitatea. Cele noua societati care vor face obiectul analizei sunt Allianz-Tiriac, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig si Uniqa. Autoritatea de Supraveghere Financiara autorizeaza, reglementeaza, supravegheaza si controleaza entitatile care activeaza pe piata financiara non-bancara din Romania.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

sibnet  | #4207
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com.
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0933 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012369 (s)